Alertă! Teroriştii au luat în vizor Spania

Ultima actualizare:

    Peste 20 de milioane  de turişti străini îşi petrec  anual vacanţele  pe Litoralul spaniol
Peste 20 de milioane de turişti străini îşi petrec anual vacanţele pe Litoralul spaniol

Europa tremură iar de teama atentatelor! Destinaţiile însorite din Spania, precum Marbella, Barcelona sau Costa Blanca, sunt ţintele teroriştilor islamişti care au de gând să mai ucidă turişti străini.

Adio, vacanţe liniştite! Amintirea sângeroaselor atentate de la 11 martie 2004 a revenit în memoria spaniolilor odată cu instituirea alertei pe plajele din Spania. Coasta mediteraneană, frecvent vizitată de turişti străini, a devenit noua ţintă a jihadiştilor islamişti. Autorităţile se tem că scenariul cumplit din Tunisia din 26 iunie, când 38 de turişiti au fost ucişi cu sânge rece, s-ar putea repeta şi în staţiunile Costa Brava, Costa Blanca şi Costa del Sol, potrivit Daily Star. Încă de la începutul lunii iulie, forţele speciale patrulează înarmate printre prosoape şi şezlonguri la malul mării. Groaza a crescut foarte mult deoarece sudul Peninsulei Iberice este destinaţia favorită a imigranţilor musulmani. În ciuda faptului că s-ar putea comite oricând un atentat terorist în Spania, ţara unde trăiesc şi un million de români, turiştii au inclus pe lista destinaţiilor de vacanţă şi staţiunile mai sus amintite. Panica este cu atât mai mare cu cât turiştii ucişi luna trecută în nordul Africii erau cazaţi la un hotel spaniol. În Tunisia, situaţia este şi mai încordată, pentru că sâmbătă, forţele speciale tunisiene au dejucat un al doilea atentat terorist, eliminând 5 suspecţi care intenţionau să mai omoare turişti britanici, potrivit BBC.

Măcel la plajă: 38 de morţi

O explozie puternică, urmată de ţipete îngrozitoare, a spart liniştea de pe plaja staţiunii Sousse (Tunisia), la 26 iunie. Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul pe o plajă înţesată de turişti, în apropierea a două hoteluri, după care oamenii au început să alerge haotic. 38 de turişti au decedat sub ploaia de gloanţe, potrivit BBC. Teroristul şi-a ales ţintele, plimbându-se printre ele pe plaja aglomerată.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net