Alexei Navalnîi iese din greva foamei, după 24 de zile

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi a stat în greva foamei 24 de zile și spunea despre el că este un schelet care se clatină în celulăSursa foto: dw.com
Alexei Navalnîi a stat în greva foamei 24 de zile și spunea despre el că este un schelet care se clatină în celulăSursa foto: dw.com

Aleksei Navalnîi a anunţat vineri că iese din greva foamei în care a intrat în urmă cu 24 de zile, pentru a denunţa condiţiile de detenţie. Opozantul rus a luat această decizie la insistențele medicilor care l-au avertizat că, dacă nu renunță, și-ar putea pierde viața.

Opozantul rus Alexei Navalnîi spune că va ieși din greva foamei treptat, medicii avertizând că va avea nevoie de 24 de zile pentru a reveni la normal, iar această perioadă va fi dificilă. El a mai spus că a început să nu-și mai simtă brațele și picioarele, precizând că își menține cererea de a fi consultat de medicii în care are încredere. Într-un lung mesaj postat vineri pe Instagram, Navalnîi le-a mulțumit rușilor care au ieșit în stradă cerând eliberarea lui.

Alexei Navalnîi, mesaj emoționant pe Instagram

”Inima mea este plină de iubire și recunoștință pentru voi, dar nu vreau ca nimeni să aibă de suferit fizic. Nu îmi retrag cererea de a fi consultat de un medic, în condițiile în care nu-mi mai simt brațele și picioarele și vreau să înțeleg despre ce este vorba și ce tratament trebuie să urmez. Încep să ies din greva foamei (...) Potrivit regulilor, este nevoie de 24 de zile pentru acest proces și se spune că poate fi o perioadă și mai grea, așa că urați-mi noroc. Încă o dată, acest mesaj este pentru voi, oameni buni din întreaga lume. Vă mulțumesc și nu vă voi dezamăgi!”, a scris el pe platforma socială.

Medicii apropiați opozantului rus Alexei Navalnîi, inclusiv medicul său personal, l-au îndemnat joi să pună capăt grevei foamei „imediat”, spunând că se tem de moartea sa sau de „daune considerabile” asupra sănătății sale dacă continuă, potrivit AFP, citat de Hotnews. „În calitate de medici curanți, apelăm la Alexei Navalnîi și îi cerem să oprească imediat greva foamei pentru a-și păstra viața și sănătatea”, au indicat cei cinci medici semnatari într-o scrisoare.

Reprezentanții ONU cer să fie tratat în străinătate 

Opozantul rus Alexei Navalnîi, încarcerat și în greva foamei timp de trei săptămâni, este „în pericol grav” și trebuie să poată fi evacuat în străinătate, au cerut miercuri patru experți în drepturile omului mandatați de ONU, potrivit AFP. „Îndemnăm autoritățile ruse să se asigure că domnul Navalnîi are acces la medicii săi și să-i permită să fie evacuat în străinătate pentru tratament medical urgent, așa cum au făcut în august 2020. Reafirmăm că guvernul rus este responsabil pentru viața și sănătatea domnului Navalnîi în timpul detenției sale ", scriau ei într-un comunicat.

Europarlamentarii USR PLUS, scrisoare către ambasadorul Rusiei în România

Europarlamentarii USR PLUS i-au adresat o scrisoare ambasadorului Rusiei în România, Valery Kuzmin, prin care solicită ca activistul și principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, să beneficieze urgent de asistență medicală de specialitate.

„Viața lui Alexei Navalnîi este responsabilitatea celor care l-au întemnițat. Navalnîi este un om a cărui viață a mai fost salvată o dată, cu greu, în urma unei tentative de otrăvire, ca urmare a unor demersuri europene. El este un opozant politic cunoscut care nu poate fi exterminat în închisoare fără ca acest lucru să aibă consecințe politice serioase. Sper ca autoritățile ruse să ia de urgență măsurile medicale necesare pentru a-l proteja pe Navalnîi”, a declarat Nicolae Ștefănuță, membru în Comisia de Afaceri Externe a PE și inițiator al scrisorii, citat într-un comunicat de presă, scrie Euractiv.ro.

”Alexei Navalnîi nu poate plăti cu viața dreptul la liberă exprimare și la opoziție politică într-un stat care pretinde a fi democratic. În conformitate cu legislația internațională cu privire la drepturile omului, Federația Rusă are o responsabilitate substanțială în ceea ce privește integritatea corporală și sănătatea activistului rus și trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a îi ocroti viața și a îi asigura îngrijirea medicală de care are nevoie. În starea în care se află, Navalnîi nu poate rămâne în Rusia. Cerem evacuarea lui medicală de urgență și sperăm să vedem la autoritățile ruse înțelepciunea, luciditatea și acțiunea rapidă în acest sens, în aceste momente critice, în care fiecare oră contează”, a transmis Ramona Strugariu, membru în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne.

Prin acest demers, europarlamentarii USR PLUS se alătură altor numeroase demersuri europene pe lângă regimul de la Kremlin, trăgând un semnal de alarmă asupra pericolului în care se află Alexei Navalnîi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net