Alexei Navalnîi, probleme de sănătate în închisoare! A cerut ajutorul unei comisii publice

Ultima actualizare:

    Navalnîi a fost trimis la închisoarte luna trecutăFoto: AFP
Navalnîi a fost trimis la închisoarte luna trecutăFoto: AFP

Momente groaznice pentru Alexei Navalnîi (44 de ani)! Criticul Kremlinului, încarcerat într-o închisoare din Rusia, a solicitat ajutorul unei comisii publice pentru a obţine injecţii cu analgrezice pentru dureri grave pe picior.

Alex Navalnîi a fost trimis la pușcărie luna trecută, pentru o pedeapsă de doi ani şi jumătate, primită pentru acuzaţii despre care afirmă că sunt motivate politic.

Acesta a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea în Rusia din Germania, unde şi-a revenit după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic noviciok.

Politicianul de opoziţie a afirmat într-un comunicat că cererea sa pentru a fi tratat de către un medic civil a fost respinsă şi că a fost trezit de un paznic la fiecare oră în timpul nopţii, într-o încercare deliberată de a-i submina sănătatea, potrivit news.ro.

Membrii unei comisii publice locale de monitorizare, un organism semi-oficial cu acces la închisorile ruseşti, l-au vizitat vineri pe Navalnîi în colonia penală în care se află, la 100 de kilometri la est de Moscova.

"Alex Navalnîi este capabil încă să meargă"

”Dintr-o conversaţie (cu Navalnîi) am aflat că simte durere la picior şi a cerut ajutor pentru a face injecţii cu Diclofenac pentru reducerea durerii. El este capabil încă să meargă”, a declarat Viaceslav Kulikov, şeful comisiei, într-un comunicat transmis online.

Comisia nu a spus dacă Navalnîi a primit injecţiile analgezice pe care le-a cerut.

”Ne-am ... asigurat că solicitarea sa a fost înregistrată oficial”, a spus Kulikov. Navalnîi a spus că singurul său tratament a fost două pastile de ibuprofen pe zi şi un diagnostic neclar.

”Ne temem de ce este mai rău. Lăsarea unui pacient cu această afecţiune fără ajutor, poate fi chiar nevoie de o operaţie, poate duce la consecinţe grave, inclusiv la o pierdere ireversibilă, totală sau parţială a funcţiilor membrelor inferioare ”, au spus medicii în scrisoarea publicată de publicaţia rusă The Insider.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net