André Rieu, acuzat că a exploatat copii români în timpul unui concert

Ultima actualizare:

    André Rieu a fost acuzat că a exploatat mai mulți copii români la un concertFoto: Getty
André Rieu a fost acuzat că a exploatat mai mulți copii români la un concertFoto: Getty

André Rieu (68 de ani), unul dintre cei mai celebri și apreciați violoniști din lume, a fost acuzat că a exploatat mai mulți copii români în timpul unui concert. În consecință, el a primit o amendă „absurd de mare”, pe care a contestat-o în instanță.

Acuzația face referire la un concert susținut în 2015 la Maastricht (Olanda), unde André Rieu și Gheorghe Zamfir au invitat pe scenă mai mulți copii români pentru a cânta la nai, informează Adevărul.ro. Momentul artistic a avut însă loc la o oră nepotrivită, potrivit autorităților, legea olandeză interzicând prezența minorilor în sălile de spectacol după ora 23.00.

Violonistul a fost, din acest motiv, amendat cu suma de 236.000 de euro, iar după ce a făcut recurs în instanță, amenda a fost redusă la 116.000 de euro. Rieu a contestat din nou amenda în instanță.

„Copiii s-au aflat pe scenă doar pentru câteva minute, doar au salutat publicul la finalul concertului. Considerăm că amenda este absurd de mare și disproporționată. Rieu nu era conștient de faptul că el era angajatorul copiilor, având în vedere că aceștia au cântat alături de domnul Zamfir”, a declarat avocatul violonistului, potrivit sursei citate.

Un reprezentant al inspectoratului olandez de muncă afirmă însă că artistul nu a obținut autorizație pentru a li se permite copiilor să urce pe scenă în acel interval orar: „Investigațiile noastre arată că ansamblul de flaut a fost format din 11 copii români cu vârste cuprinse între nouă și 12 ani, care au cântat fără autorizație între orele 19.00 și până la miezul nopții. nu a existat nicio solicitare pentru a permite copiilor să cânte după ora 23.00, așa cum cere legea.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net