Angela Merkel provoacă fiori lumii întregi. După mai multe întâlniri cu Donald Trump de când noul președinte american și-a intrat în rol, Cancelarul Germaniei a concluzionat: Europa nu se mai poate baza pe Marea Britanie și pe SUA!


Declarația fără precedent a fost rostită în timpul unui raliu electoral care a avut loc în Munchen, capitala landului Bavaria, în hala unei berării. Merkel a apărut foarte relaxată, jovială chiar, afișând o imagine total opusă celei pe care o cunoaștem din conferințele de presă și din summit-urile europene, acolo unde este figura dominantă.

A băut o bere cot la cot cu simpatizanții și cu membrii partidului său, CDU. Înainte de asta, însă, Merkel a rostit un discurs tranșant, apărând interesele Uniunii Europene în fața lui Donald Trump.  

 • angela merkel
  Angela Merkel a ciocnit o halbă de bere cu alegătorii
  Foto: EPA
 • angela merkel
  Angela Merkel a ciocnit o halbă de bere cu alegătorii
  Foto: EPA
 • angela merkel
  Angela Merkel a transmis un mesaj dur lumii întregi
  Foto: Getty Images
 • angela merkel
  Angela Merkel a ciocnit o halbă de bere cu alegătorii
  Foto: EPA
 • angela merkel
  Angela Merkel a ciocnit o halbă de bere cu alegătorii
  Foto: EPA
 • angela merkel
  Angela Merkel a ciocnit o halbă de bere cu alegătorii
  Foto: EPA
1/6

Merkel s-a declarat dezamăgită deoarece președintele SUA pune la îndoială concluziile care au stat la baza votului a peste 150 de state pentru Acordul Climatic. „Trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini. Perioada în care puteam să depindem în totalitate unii de alţii se termină. Am trăit acest lucru în ultimele câteva zile”, a afirmat Merkel. 

Cancelarul Germaniei a făcut aceste declarații pe fondul discuțiilor dezamăgitoare din cadrul summit-ului G7 care a avut loc vineri (26 mai) și sâmbătă (27 mai) în Taormina, Sicilia. 

Merkel a descris discuţiile în acest dosar drept “foarte dificile, pentru a nu spune foarte nesatisfăcătoare”.

În schimb, Donald Trump a fost mult mai fericit. „Tocmai ce m-am întors din Europa. Călătoria s-a încheiat cu un mare succes pentru America. Muncă grea, dar rezultate uriașe!”, a scris președintele american pe Twitter. 

 

Motivul pentru care Donald Trump nu a dat mâna cu Angela Merkel

gettyimages-654495664.jpg

donald
Donald Trump și Angela Merkel în Biroul Oval
foto:Getty Images

Cancelarul german, Angela Merkel și liderul american, Donald Trump s-au întâlnit la Casa Albă pentru a discuta câteva probleme de interes general, precum situația NATO sau lupta împotriva mișcării jihadiste Statul Islamic. Intenționat, sau nu, Donald Trump a refuzat să dea mâna cu cancelarul în fața camerelor de luat vederi, în ciuda insistențelor jurnaliștilor. Întreaga populație a comentat această situație și acest lucru a ajuns și la urechile președintelui american.

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a respins ideea potrivit căreia preşedintele american a refuzat în mod deliberat să dea mâna cu Angela Merkel, vineri, în faţa camerelor de filmat, în timpul întrevederii lor de la Washington, potrivit The Guardian.

gettyimages-654495694.jpg

donald
Donald Trump a refuzat să de mână cu Angela Merkel
foto:Getty Images

"Eu nu cred că el a auzit întrebarea cancelarului german atunci când i-a propus să dea mâna din nou la cererea fotoreporterilor”, a declarat acesta. Ciudat este că ambii stăteau unul lângă altul în Biroul Oval, la o distanță extreme de mică.

”În ciuda celor auzite de la STIRILE FALSE, am avut o întâlnirea minunată și normală cu Angela Markel”, a fost mesajul lui Donald Trump, publicat pe Twitter.

gettyimages-654495674.jpg

donald
Se pare că Donald Trump nu a auzit rugămintea jurnaliștilor
foto:Getty Images

Nu a auzit sau a ignorat deliberat propunerea Angelei Merkel de a da mâna, cazul este considerat de către mass-media germană drept simptomatic atmosferei generale a întrevederii de la Washington, unde divergenţele între cei doi lideri au apărut în mod clar, fie că este vorba de imigraţie, comerţ sau cheltuieli militare în cadrul NATO. 

 

 

Moment stânjenitor între Donald Trump și Angela Merkel. Prima întâlnire a fost una ciudată

gettyimages-654495694.jpg

merkel
Întâlnirea dintre Trump și Merkel, marcată cu momente penibile
foto:Getty Images

Preşedintele american Donald Trump şi cancelarul Angela Merkel au zâmbit în faţa camerelor de luat vederi la începutul întâlnirii lor în Biroul Oval, iar republicanul i-a îndemnat pe jurnalişti să ”trimită o poză bună în Germania”, însă, a refuzat să de mâna cu aceasta. Trump a numit Statele ca fiind ”O companie extrem de puternică”, iar când un reporter german l-a întrebat dacă regretă vreun comentariu făcut pe Twitter, acesta a ripostat, spunând ”foarte rar”, potrivit Associated Press.

gettyimages-654495674.jpg

donald
Donald Trump și Angela Merkel în Biroul Oval
foto:Getty Images

 

Pe înregistrare se aud jurnalişti care întreabă dacă va avea loc o strângere de mână, dar Trump tace, chiar dacă Angela Merkel se uită spre el şi pare să îl întrebe pe preşedintele american dacă ar dori să-şi dea mâinile.

Printre temele abordate de aceștia la prima lor întâlnire publică s-au numărat consolidarea relațiilor NATO, lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și soluționarea conflictului din Ucraina. Aceste probleme ar necesita o cooperare strânsă și apropiată între cele două state.

gettyimages-654495664.jpg

trump
Trump și Merkel au avut on întalnire ciudată
foto:Getty Images

 

”Măcar avem ceva în comun”, a spus Trump, făcând referire la faptul că în 2013 conversațiile telefonice ale cancelarului au fost monitorizate. În cel mai recent raport, Trump a acuzat Fox News că l-a ajutat pe Obama să-l spioneze, astfel el și Merkel trecând prin aceiași situație.

Toată lumea a urmărit această întâlnire dintre cei doi lideri extrem de controversați. Mulți urmăresc tonul adoptat de cancelarul german, figura central a Europei, față de liderul american, cu care, nu este nici un secret, are numeroase puncte de real dezacord.

 

 

 
 
Loading...