Cancelarul german Angela Merkel a primit o a doua doză de vaccin anti-Covid de la Moderna, după ce prima dată s-a vaccinat cu o doză de la AstraZeneca, a anunțat marți cancelaria.


Cancelarul german Angela Merkel a făcut în urmă cu câteva zile rapelul la vaccinul anti-COVID. Spre deosebire de prima doză, care a fost cu serul AstraZeneca, a doua doză a fost facută cu vaccinul Moderna.

Merkel s-a vaccinat la rapel cu Moderna

Un purtător de cuvânt al guvenului a anunțat că Angela Merkel a fost vaccinată „în urmă cu câteva zile”. Cancelarul în vârstă de 66 de ani a primit prima doză de vaccin anti-Covid AstraZeneca în luna aprilie, la peste două săptămâni după ce autoritățile germane au recomandat folosirea serului doar pentru persoane de peste 60 de ani.

La prima doză, în aprilie, Merkel a scris pe Twitter: „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care sunt implicați în campania de vaccinare și tuturor celor care s-au vaccinat. Vaccinarea este cheia pentru învingerea pandemiei”.

Mai multe țări, inclusiv Germania, au ales să injecteze o a doua doză dintr-un vaccin ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau Moderna, rezultând o „schemă de vaccinare mixtă” după o primă injecție cu AstraZeneca.

 

 

 
 
Loading...