Arde Europa! Se anunță 45 de grade

Ultima actualizare:

    În weekend sunt anunţate 45 de grade
În weekend sunt anunţate 45 de grade

Planeta se răzbună pentru felul în care o tratăm! Anotimpurile clar definite au rămas doar în manualele de geografie, iar temperaturile sunt din ce în ce mai ciudate. La noi a plouat zilnic în ultima lună, iar nordul şi centrul Europei s-au „topit”. Veştile proaste continuă!

În acest weekend un val excepţional de căldură va aduce temperaturi de peste 45 de grade în Spania şi ar putea fi chiar depăşit recordul absolut înregistrat în Europa, scrie hotnews.ro. Şi Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru zonele Córdoba, Jaén, Huelva, Sevilla, unde ar putea fi atinse astăzi 46 de grade. 

În Europa, recordurile de temperatură sunt deţinute de capitala Greciei, Atena, şi de oraşul Eleusina, unde temperaturile au atins 48 de grade în vara lui 1977. Pentru Spania, recordul absolut unanim acceptat este de 47,2 grade, înregistrat la Murcia, în 1994. În mai multe ţări din sudul Europei vor fi peste 40 de grade, dar peste 35 de grade vor fi şi mai la nord, spre exemplu în zona Benelux - Franţa de nord-est. Vremea a luat-o razna şi în nordul Europei, acolo unde locuitorii erau, de obicei, binecuvântaţi cu răcoare: au fost 39,5 grade în Germania, 38 în Olanda şi nord-estul Franţei, 35 în Norvegia şi 34 dincolo de Cercul Polar. În Rusia Europeană a fost extrem de cald în timpul campionatului Mondial, maximele atingând 44 de grade în sud şi 35 de grade în nord.

La noi, a plouat în fiecare zi încă de la începutul lunii iulie. Inundaţiile au făcut ravagii, afacerile de pe litoral au intrat la apă, planurile de vacanţă liniştită s-au stricat complet. Nici luna august nu va fi lipsită de capricii: meteorologii spun că temperaturile vor fi, în toată ţara, sub medie, lucru rar întâlnit.

Incendii devastatoare în Grecia!

simeon stalpnicul png

Nu mai puţin de 91 de persoane şi-au găsit sfârşitul în incendiile de vegetaţie izbucnite luni 16 iulie în regiunea elenă Attica. Practic, satul Mati, situat la 40 km de Atena, a fost transformat în scrum. Peste 500 de persoane au fost rănite de flăcările care s-au deplasat cu viteze ameţitoare, fiind împinse de pe dealuri în zonele populate de vânturi de 75 km/h.

Pompierii au intervenit pentru a stinge 13 focare şi au emis ipoteza că s-ar putea să fi fost mână criminală. Grecia a ţinut trei zile de doliu naţional şi a declarat dezastrul din localităţile Rafina, Kineta şi Mati drept cea mai mare calamitate din ultimii 25 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net