Arhitectură impresionantă în mijlocul naturii: cinci case construite în locuri de vis

Ultima actualizare:

     Sursă foto: Production Perig/ Shutterstock
Sursă foto: Production Perig/ Shutterstock

Construirea unei case poate fi unul dintre cele mai interesante și pline de satisfacții proiecte în care să te implici. A avea posibilitatea de a planifica fiecare etapă din acest proiect și de a lua decizii cu privire la planul de construcții reprezintă o responsabilitate enormă și, uneori, poate fi copleșitoare.

De aceea, de cele mai multe ori, oamenii apelează la arhitecți pentru obține cele mai bune rezultate. Chiar dacă ideea de bază poate aparține proprietarilor, care, încă dinainte de a fi turnată fundația casei, își imaginează cum va arăta clădirea la final, cum vor decora camera de zi, unde vor pune obiectele de artă preferate s-au cum vor integra în designul locuinței electrocasnicele de care au neapărat nevoie, cum sunt aparatele de aer condiționat sau umidificatoarele, implicarea unui arhitect poate schimba semnificativ felul în care va arăta casa la final.

Arhitectura poate „flirta“ cu natura în moduri expresive și subtile. De multe ori, ideea de bază în designul unei case este ca acesta să fie în armonie cu peisajele, nu să le domine. O astfel de misiune poate reprezenta o provocare pentru arhitecți, mai ales când se confruntă cu pante abrupte, stânci și versanți, scrie CNN. Iată câteva dintre cele mai spectaculoase case construite în locuri de neimaginat:

1. Cliff House - Canada

Cliff House, situată pe coasta Atlanticului din Noua Scoție este o pată inventivă și jucăușă în peisajul canadian. De la înălțimea dealului, casa nu are nimic spectaculos. Dar, privită dintr-un alt unghi, cel dinspre coastă, casa are o arhitectură specială: jumătate din clădire este construită pe stânci. Arhitecții spun că ideea din spatele acestei construcții este să ofere locuitorilor impresia că plutesc pe mare.

2. Casa Del Acantilado - Spania

Situată în Granada, Casa Del Acantilado este un tribut adus lui Antoni Gaudi, creatorul unui stil original de arhitectură. Clădirea este realizată pe un unghi înclinat la 42 de grade, care a reprezentat o provocare pentru firma de arhitectură care s-a ocupat cu designul. Casa pare îngropată în deal, ceea ce iese în evidențiază fiind acoperișul. Privită de sus, datorită formei curbate și a suprafeței texturate, clădirea seamănă cu pielea unui dragon sau cu valurile mării.

3. La Binocle - Canada

La Binocle este situată deasupra unui munte din Quebec și are o vedere panoramică asupra zonei împădurite din jur. Nu este o clădire foarte mare, fiind împărțită într-o cameră de zi de mari dimensiuni și două dormitoare. Fundațiile sunt bine ancorate în pământ, iar acoperișul este din lemn ars, pentru ca locuința să se integreze mai bine în peisaj. Un spațiu minimalist și contemplativ, La Binocle este locul ideal dacă vrei să te bucuri de liniște.

4. Slice and Fold House - Statele Unite ale Americii

Slice and Fold House seamănă cu o piesă de origami atent pliată. Lumina naturală invadează fiecare cameră, fațada casei fiind realizată din diferite materiale și forme diverse. Situată în cartierul Venice din Los Angeles, cunoscut pentru stilul boem, arhitectura casei a fost inspirată de construcțiile moderniste ale lui Le Corbusier. Pentru că este situată pe o pantă abruptă, mare parte din structura casei este adânc îngropată în pământ.

5. Villa Escarpa - Portugalia

Perfect integrată în peisajul de vis al regiunii Algarve din Portugalia, Villa Escarpa are un design excentric. O formă geometrică de mari dimensiuni ce se balansează pe o scară cu vedere la satul Praia da Luz. Din cauza restricțiilor stricte în privința construcțiilor pe această coastă portugheză, arhitectul Mario Martins a fost nevoit să găsească soluții creative și ingenioase pentru a profita cât mai bine de un teren mic. Ideea a fost ca această casă să pară că plutește deasupra întregului peisaj și astfel a inclus o terasă pe acoperiș. Structura atractivă este, de asemenea, durabilă, pentru a face față vânturilor puternice din zonă.

În care dintre aceste case ți-ar plăcea să locuiești?

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net