Arkady Babchenko, ucis la Kiev. Jurnalistul era un critic a regimului Putin

Ultima actualizare:

    Jurnalistul rus Arcaky Babchenko a fost asasinat la Kievfoto: Wikimedia Commons
Jurnalistul rus Arcaky Babchenko a fost asasinat la Kievfoto: Wikimedia Commons

Jurnalistul Arkady Babchenko, cunoscut pentru atitudinea critică față de regimul președintelui Vladimir Putin, a fost împuscat marți, la Kiev. Babchenko a murit la scurt timp, în ambulanță, din cauza rănilor, a anunțat poliția ucraineană.

O femeie a alertat serviciile de urgență anunțând că și-a găsit soțul plin de sânge în locuința lor din Kiev, a explicat poliția, transmit Reuters și AFP, citate de Hotnews.

Anchetatorii bănuiesc că asasinatul a fost comis din cauza "activității profesionale" a lui Babchenko. Unul dintre cei mai cunoscuți corespondenți de război din Rusia, Babchenko (41 de ani) își părăsise țara în urmă cu un an pentru că se temea pentru viața sa.

Conform anchetatorilor, jurnalistul era acasă, în cartierul Dniprovskyi din Kiev, în timpul atacului. Soția sa a auzit o lovitură și, când a ieșit, și-a văzut soțul plin de sânge.

”Arkady Babchenko a fost împușcat de trei ori în spate în scara blocului, când se întorcea de la magazin”, a scris  pe Facebook, unul dintre colegii lui, jurnalistul Osman Pashayev.

image
image
image
image
image
image
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net