Aşa ajunge poşta în Alpii elveţieni

Ultima actualizare:

    Aparatul de zbor a ajuns  cu succes după ce a traversat  Alpii, la Wolfenschiessen,  cantonul Nidwalden
Aparatul de zbor a ajuns cu succes după ce a traversat Alpii, la Wolfenschiessen, cantonul Nidwalden

Este clar: viitorul aparţine dronelor! Compania particulară de aeronave fără pilot OblivionAerial deţinută de Damiano Maeder a reuşit să livreze la timp şi fără probleme corespondenţa zburând peste Alpii împovăraţi de zăpadă.

Cursa de testare a sistemului de zbor a avut loc la finele lui 2018, înainte ca Elveţia să fie îngropată sub nămeţi de peste trei metri şi jumătate. Maeder şi-a programat drona să decoleze cu plicurile localnicilor din Centovalli, localitate aflată la altitudinea de 708 metri, care are o populaţie de 1.151 locuitori, către Wolfenschiessen, unde trăiesc 2.024 de suflete, la altitudinea de 488 de metri.

Drona duce  corespondenţa  într-o cuvă
Drona duce corespondenţa într-o cuvă

Zborul a fost pe o distanţă de 98 de kilometri şi corespundenţa a fost livrată în siguranţă la destinaţie în mai puţin de o oră. Maeder are o experienţă în proiectarea şi programarea dronelor de peste 12 ani şi vrea să lanseze la nivel naţional primul serviciu de poştă aerian. Aparatul de zbor a filmat întreaga deplasare, surprinzând peisaje de poveste: piscuri înzăpezite, lacuri, văi şi chiar a localizat câteva turme de capre sălbatice, spre bucuria unei comunităţi de biologi aflate în zonă. Drona folosită de Maeder are un sistem de senzori de zbor care îi permite să îşi modifice traseul iniţial folosindu-se de curenţii de aer ascendenţi din apropierea masivului muntos pentru a face economie de combustibil. 

Damiano Maeder  a lansat drona din  localitatea Centovalli,  cantonul Ticino
Damiano Maeder a lansat drona din localitatea Centovalli, cantonul Ticino
image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net