Așa a fost capturat El Chapo! VIDEO

Ultima actualizare:

    El Chapo Guzman a evadat în iulie 2015foto: AP
El Chapo Guzman a evadat în iulie 2015foto: AP

El Chapo, lordul mexican al drogurilor, a fost capturat vineri, 8 ianuarie, după ce forţele mexicane au luat cu asalt o casă din oraşul de coastă Los Mochis, situat în statul său natal Sinaloa.

Operațiunea militară a forțelor speciale a încheiat un proces de "vânătoare" ce a durat peste 7 luni și s-a încheiat cu captuarea lui Joaquin "El Chapo" Guzman, dar și a altor șase suspecți. În timpul raidului cinci persoane și-au pierdut viața. Operațiunea a fost filmată de o cameră montată pe casca de protecție a unui polițist. Imaginile de mai jos vă pot afecta emoțional. În timpul schimbului de focuri, Guzman şi un adjunct al său au fugit printr-un tunel care ducea în sistemul de canalizare al oraşului. Soldaţii i-au urmărit prin tunelurile sistemului de canalizare, dar el a reuşit să iasă la suprafaţă şi a furat o maşină. Guzman a fost pe punctul de a scăpa din nou, dar autorităţile au localizat maşina pe o autostradă din afara oraşului şi l-au capturat.

Operațiunea de capturare a lui El Chapo

 "El Chapo" Guzman va fi extrădat în SUA

Autorităţile mexicane au anunţat că îl vor extrăda pe Joaquin "El Chapo" Guzman în Statele Unite, unde este acuzat de trafic de droguri în legătură cu cartelul pe care îl conduce. Procesul de extrădare însă va dura cel puţin un an și s-ar putea extinde pe o perioadă de până la 4 sau 6 ani dacă avocaţii săi folosesc toate procedurile de recurs, au anunţat, luni, 11 ianuarie, servicile din cadrul procuraturii din Mexic.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net