Astăzi este Ziua Internaţională a... Toaletei. Iată 5 informaţii care te vor uimi

Ultima actualizare:

    Milioane de oameni nu au nici până în prezent acces la o toaletă civilizată
Milioane de oameni nu au nici până în prezent acces la o toaletă civilizată

Azi, 19 noiembrie, este Ziua Internaţională a Toaletei, declarată de Naţiunile Unite pentru prima dată în 2013. Cu această ocazie, Fundaţia We Are Water organizează o serie de dezbateri în mai multe oraşe ale lumii şi ne dezvăluie câteva informaţii inedite despre accesul oamenilor la acest sistem de salubritate.

1. În prezent peste un miliard de oameni sunt nevoiți să își desfășoare activitățile fiziologice zilnice în aer liber. Lipsa de intimitate face ca mii de femei și fete să fie expuse riscului de abuz sau hărțuire sexuală.2. La fiecare 20 de secunde un copil moare din cauza condițiilor precare de salubritate din mediul în care locuiește şi 1,8 milioane de oameni își pierd viața în fiecare an din cauze bolilor asociate dizenteriei.3. În prezent, în lume sunt mai mulți posesori de telefoane mobile decât de toalete.4. Spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun reduce cu 50% a riscurilor de diaree.5. Un gram de fecale conţine: 10 milioane de virusuri, un milion de bacterii, o mie de chisturi de paraziţi şi 100 de ouă de paraziţi intestinali.

„Este necesară marcarea acestei zile pentru a informa publicul larg de condițiile de trai a milioane de oameni din întreaga lume și pentru a sublinia necesitatea de a lucra continuu pentru a oferi apă potabilă și un sistem sanitar celor 2,5 miliarde de oameni care nu au șansa să se bucure de astfel de servicii de bază”, a declarat directorul Fundaţiei We Are Water, Xavier Torras.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net