AstraZeneca anunță că vaccinul său anti-Covid necesită "un studiu suplimentar"

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Vaccinul companiei AstraZeneca, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, va trece printr-o nouă testare, după ce productorii au recunoscut miercuri, într-un comunicat, o eroare de fabricaţie.

Joi, directorul executiv al companiei AstraZeneca, Pascal Soriot, a anunțat că vaccinul va fi testat din nou. ''Acum, că am găsit ceea ce pare a fi o mai bună eficacitate, trebuie să o validăm, aşadar trebuie să facem un studiu suplimentar'', a declarat Pascal Soriot într-un interviu acordat Bloomberg și citat de Agerpres. Rezultatele acestui nou studiu internaţional ar putea fi obţinute mai rapid, ''întrucât ştim că eficacitatea este ridicată şi vom avea deci nevoie de un număr mai mic de pacienţi'', a explicat acesta. El a susţinut că aceste proceduri nu ar trebui să întârzie aprobarea vaccinului de către organismele de reglementare europene şi britanice, dar autorizarea din partea autorităţilor americane au putea să ia mai mult timp.

Citește și:

Covid-19: Vaccinul AstraZeneca are o eroare de fabricaţie. Peste 2.700 de voluntari au primit doze mai mici

Serul dezvoltat de AstraZeneca s-a confruntat cu acuzaţii cu privire la rata de eficacitate, motiv pentru care unii experţi au spus că ar putea îngreuna şansele de a primit autorizaţie rapidă din partea SUA şi UE. Mai mulţi cercetători au ridicat îndoieli cu privire la robusteţea rezultatelor că vaccinul experimental are o eficienţă de 90% la un subgrup de pacienţi care, iniţial din greşeală, au primit jumătate de doză urmată de o doză întreagă.

AstraZeneca a anunţat luni că va avansa rapid în fabricarea a circa 3 miliarde de doze care să fie disponibile în anul 2021, în timp ce Pfizer/BioNTech are ca obiectiv producţia a 1,3 miliarde de doze până la finele anului viitor. Vaccinurile ambelor companii ar urma să fie administrate în două doze, cu a doua doză la 28 de zile după prima, mai scrie Agerpres.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net