Un atacator a intrat într-un local foarte popular din Istanbul și a deschis focul la întâmplare, în mulțimea care petrecea trecerea dintre ani. Martorii spun că ar fi fost vorba de mai mulţi atacatori, însă autorităţile nu au confirmat informaţia.


Mai multe forțe de ordine și paramedici au sosit la fața locului, la localul Reina din cartierul Ortakoy din Istanbul. Conform Reuters, 39 de oameni si-au pierdut viata iar 60 de persoane au fost rănite. În incită, la momentul atacului, ar fi fost câteva sute de persoane. Mai multe persoane, speriate, au spart geamurile și au sărit în apele Strâmtorii Bosfor.

Printre persoanele care au murit este și un polițist. Vasip Savin,  guvernatorul orașului Istambul, a catalogat masacrul drept atac terorist. Acesta s-a produs la ora locala 1:30. A fost implicat un singur atacator, care era costumat în Mos Craciun.
Gradul de alerta în Istanbul e la cel mai înalt nivel. Peste 17.000 de polițiști au patrulat în oraș după atacurile teroriste din ultimele luni. 

 

reina.jpg

Clubul Reina se află pe malul Strâmtorii Bosfor

Traficul rutier din mai multe cartiere cheie din Ankara și Istanbul a fost închis.

Știre în editare

 
 
Loading...