Atac armat în SUA: mai mulți congresmeni republicani, împușcați

Ultima actualizare:

    A avut loc un atac armat în SUA: liderul Camerei Reprezentanților, Steve Scalis, a fost împușcatFoto: Twitter
A avut loc un atac armat în SUA: liderul Camerei Reprezentanților, Steve Scalis, a fost împușcatFoto: Twitter

Miercuri, 14 iunie, mai mulți membrii ai Camerei Reprezentanților ai Congresului american au fost împușcați, în timp ce se aflau pe un teren de baseball. Unul dintre politicienii atacați este chiar liderul Camerei Reprezentanților Republicani, Stive Scalise.

UPDATE: Liderul Camerei Reprezentanților, Steve Scalis, care a fost rănit în urma atacului armat de pe terenul de baseball, a fost operat la șold, unde a fost rănit de un gloanțe. Într-un comunicat de presă a fost precizat că înainte de intervenția chirurgicală, liderul repubiclan avea o dispoziție bună și a vorbit cu soția lui la telefon.

“El este recunoscător pentru acţiunile curajoase ale Poliţiei Capitoliului american, serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi colegilor”, a precizat echipa congresmenului american, potrivit News. ro.

UPDATE: Martorii susțin că atacatorul este un bărbat alb, „mai plinuț”, care s-ar fi ascuns în spatele bazei a treia de pe teresnul de baseball, informează News.ro. tot martorii spun că au fost rănite cel puțin cinci persoane.

UPDATE: Steve Scalis a supraviețuit împușcăturilor și se află în stare stabilă la spital, unde a fost supus unei operații. Atacatorul, care a pătruns pe teren înarmat cu o carabină cu care a tras 50 de focuri din cele 100 de gloanțe pe care le avea în dotare, a fost arestat de polițiști. Inițial, s-a crezut că acesta ar fi murit în timpul schimbului de focuri cu oamenii legii.

Președintele american,Donald Trump, și-a exprimat regretul pentru ce s-a întâmplat colegilor săi politicieni republicani și a declarat că monitorizează personal evoluția cazului, precizează BBC.

Republicanii au fost atacați în timpul antrenamentului unui meci de baseball organizat pentru politicieni în scop caritabil, informează BBC. Era un eveniment planificat să aibă loc joi, 15 iunie, între Republicani și Democrați, în Parcul Național din Washington.

Steve Scalis și alți consilieri ai acestuia au fost împușcați în timp ce se antrenau, iar în timpul atacului au mai fost împușcați și doi ofițeri de poliție, informează News.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net