Atac chimic în Siria. Cel puțin 100 de morți și 400 de răniți

Ultima actualizare:

    Atac chimic în Siria: cel puțin 100 de persoane au muritfoto: Hepta
Atac chimic în Siria: cel puțin 100 de persoane au muritfoto: Hepta

Cel puțin 100 de persoane au murit, iar alte 400 au fost rănite în urma unui atac chimic lansat asupra unei zone controlate de rebeli din Siria, în localitatea Khan Sheikhoun din provincia Idlib. Printre persoanele decedate figurează și 11 copii.

Victimele au leșinat, au vomitat și au făcut spume la gură după ce au inhalat gazul toxic, potrivit surselor medicale citate de Digi 24. Majoritatea acestora au fost civili.

Nu se știe sursa atacului, însă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) speculează că gazul ar fi fost împrăștiat fie de guvernul sirian, fie de aeronave ruse. Pe de altă parte, Coaliția Națională a pus atacul pe seama regimului de la Damasc. Cu toate acestea, acuzațiile aduse de opoziția siriană au fost respinse sub explicația că ar fi vorba despre o „propagandă a rebelilor”, scrie Adevărul.

În plus, acuzațiile au fost negate și de oficiali ruși, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, explicând că armata rusă nu a efectuat raiduri în zona localității Khan Sheikhoun.

Comisia de anchetă privind Siria investighează incidentul pentru a identifica sursa atacului chimic.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net