Atac rasist în Franţa. Doi români, tăiaţi de un psihopat: „Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”

Ultima actualizare:

    Agresorul va fi judecat la Nanterrefoto: Shutterstock
Agresorul va fi judecat la Nanterrefoto: Shutterstock

Trei persoane, printre care doi români, au fost rănite după ce au fost atacate sâmbătă cu cuțitul, în orașul Antony din suburbiile Parisului. Atacatorul, care suferă de tulburări psihice, a fost audiat și și-a explicat gestul: „I-am tăiat pentru că sunt români”.

Presa din Franţa, citată de Adevarul.ro scrie că incidentul a avut loc sâmbătă seara, în Antony, Hauts-de-Seine, un orăşel cu peste 60.000 de locuitori situat în suburbiile sudice ale Parisului. Trei trecători paşnici au fost atacaţi din senin pe stradă de un bărbat cu probleme psihice. Acesta s-a repezit cu cuţitul la ei şi le-a provocat răni grave. Două dintre cele trei victime erau cetăţeni români, iar unul dintre ei a ajuns la terapie intensivă în stare critică, însă medicii au reuşit să-i salveze viaţa.

Bărbatul care i-a atacat pe cei trei cu o violenţă ieşită din comun, fără absolut niciun motiv, le-a mărturisit anchetatorilor că a vrut să-i ucidă fiindcă i-a auzit vorbind o altă limbă şi pentru că, spune el, erau romi. „Am vrut să-i omor pentru că sunt romi. Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”, a încercat el să se justifice în faţa poliţiştilor.

Citește pe adevarul.ro cine sunt victimele și ce au declarat autoritățile

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net