Atentat în Nisa de Ziua Franței: peste 80 de morți!

Ultima actualizare:

    Atac terorist în Franța: peste 70 de persoane au murit și alte 100 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulțimea adunată, cu ocazia Zilei Naționale a Franței
Atac terorist în Franța: peste 70 de persoane au murit și alte 100 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulțimea adunată, cu ocazia Zilei Naționale a Franței

Peste 80 de persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite grav după ce un individ înarmat a lovit cu un camion sute de persoane care participau la un spectacol de artificii în centrul oraşului Nisa cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

Ce știm până acum, pe scurt, despre atacurile din Franța:

  • Atacatorul a ucis 80 de oameni printre care și copii iar peste 100 de oameni au fost răniți
  • Forțele de ordine încă nu au reușit să își dea seama dacă acesta a avut vreun complice sau nu
  • Martorii oculari au declarat că șoferul a intrat în mulțime ca prin brânză și conducea mașina în zig-zag cu o viteză de 50 de kilometri la oră
  • Nicio grupare teroristă nu a revendicat aceste atacuri
  • Starea de urgență din Franța a fost prelungită cu încă 3 luni

Principalele declarații

  • Francois Hollande, președintele Franței: „Toată Franța este sub amenințarea atacurilor teroriste. Nu vom ceda în această luptă!”
  • Bernard Cazeneuve, ministrul de Interne: „Suntem în război cu teroriștii care vor să ne atace cu orice preț și care sunt extrem de violenți”

La Nisa, sărbătoarea de Ziua Naţională s-a încheiat cu un masacru. Un camion a intrat în mulțime pe o distanță de 2 kilometri chiar în momentul în care se încheiau focurile de artificii.

Un oficial local, președintele regiunii Paca, a afirmat că vehiculul era încărcat cu arme și grenade. Parchetul antiterorist a preluat ancheta, potrivit presei din Franța, citată de Digi24.

Vehiculul era încărcat cu arme și grenade. A intrat în plin în mulțime, în jurul orei locale 22:30. Sunt peste 75 de morți și 100 de răniți, iar bilanțul ar putea crește. Cincisprezece dintre răniți sunt în stare gravă. Este bilanțul oferit de un oficial local, care a mai spus că șoferul camionului a tras în mulțime în timp ce conducea. Cu toate acestea, într-o primă fază, oamenii de pe faleză nu au știut ce se petrece. Au crezut inițial că e vorba de un accident rutier. Numai că în urma camionului rămâneau cadavre, sânge, urlete de durere, iar mașina nu se oprea. A rulat așa, dând peste oameni și doborându-i ca pe niște popice, preț de aproape doi kilometri.

Şoferul camionului care a lovit sute de persoane în atacul de la Nisa avea asupra sa arme automate şi grenade, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de postul BFM TV.

Camionul a lovit cu viteza de 60-70 km/h pe o distanţă de circa doi kilometri, trecând peste sute de persoane.

Conform unor surse, în vehiculul de 16 tone, cu lungimea de 10 metri, al cărui şofer a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, au fost găsite arme automate şi grenade.

Poliţia a anunţat că focurile de armă auzite au fost trase de forţele de ordine pentru oprirea camionului.

La un moment dat, au existat zvonuri privind o luare de ostatici după atentat, dar informaţiile au fost infirmate de Ministerul francez de Interne.

image
image
image
image
image
image
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net