Atac terorist într-un supermarket din Auckland. Atacatorul a înjunghiat șase persoane

Ultima actualizare:

    Atacatorul a înjunghiat șase persoane din supermarket, la întâmplare foto: captură/Twitter
Atacatorul a înjunghiat șase persoane din supermarket, la întâmplare foto: captură/Twitter

Un bărbat apropiat grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a înjunghiat vineri şase persoane, într-un supermarket din Auckland, după care a fost ucis de către poliţie. Bărbatul, originar din Sri Lanka, sosise în Noua Zeelandă în 2011 şi figura pe o listă antiteroristă cu persoane supravegheate.

Bărbatul a intrat într-un centru comercial de la periferia Aucklandului, a luat un cuţit expus în magazin şi a început să înjunghie clienții.

Şase persoane au fost rănite, dintre care trei grav, înainte ca poliţiştii care-l supravegheau să deschidă focul, în primul minut după primul atac.

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi este josnic, detestabil, rău”, a denunţat premierul neozeelandez Jacinda Ardern, potrivit AFP, citată de News.ro.

Atacatorul era sub supravegherea poliției din 2016

Acest act nu este reprezentativ pentru vreo religie sau comunitate, a subliniat Ardern.

Întrebată care au fost motivaţiile agresorului, ea a răspuns că ”este o ideologie violentă şi inspirată de gruparea Statul Islamic”.

Jacinda Ardern a dat asigurări că nu poate să spună totul în mod public despre acest bărbat, care era supravegheat din 2016, în urma unei decizii a justiţiei.

Autorităţile apreciază că bărbatul a acţionat singur şi că populaţia nu mai este în pericol.

Noua Zeelandă a fost însângerată de cel mai grav atac terorist în martie 2019, la Christchurch, unde un adept al supremaţiei albe a deschis focul în două moschei, a ucis 51 de oameni şi a rănit alţi 40.

BREAKING: *Stabbing* New Zealand police shot dead a man after he entered an Auckland supermarket and stabbed multiple people, with at least six reported injured pic.twitter.com/c0d9nJCq2Z — Insider Paper (@TheInsiderPaper) September 3, 2021

BREAKING: *Stabbing* New Zealand police shot dead a man after he entered an Auckland supermarket and stabbed multiple people, with at least six reported injured pic.twitter.com/c0d9nJCq2Z

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) September 3, 2021

Parteneri

image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net