Atac terorist în Mali. 170 de ostatici într-un hotel plin de turiști

Ultima actualizare:

    Atacul a avut loc la hotelul Radisson Blu din Bamako, capitala Malifoto: tripadvisor.com
Atacul a avut loc la hotelul Radisson Blu din Bamako, capitala Malifoto: tripadvisor.com

Mai mulți bărbați înarmați, presupus teroriști, au atacat hotelul Radisson din Bamako, capitala Mali, vineri, 20 noiembrie. 170 de persoane au fost luate ostatice. Hotelul, apreciat de turiștii străini, se află într-o zonă unde se află mai multe ministere și unde locuiesc mai mulți diplomați străini, relatează AFP.

Potrivit jurnaliștilor de la FranceTv Info, este vorba despre doi bărbați înarmați. aceștia ar fi deschis focul asupra paznicilor și ar fi intrat cu forța în hotelul cu 190 de camere. ”Dis-de-dimineață s-au auzit focuri de armă. Se pare că este vorba despre o tentativă de a lua ostatici”, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters, care a adăugat că poliția a încercuit zona.

Se pare că, în acest moment, 170 de persoane sunt ținute ostatice în hotel. Ambasada SUA confirmă atacul și îi roagă pe cetățenii americani aflați în Bamako să nu iasă din locuințe. 

Mali este a opta țară ca dimensiuni din Africa. Este situată în vestul continentului african și are 14,5 miloane de locuitori. 90% din locuitorii statului Mali sunt musulmani sunniți și Ahmadiyya, 5% creștini, catolici și protestanți, și 5% indigeni animiști.

Update

  • Un client al hotelului, de origine chineză, a transmis printr-o aplicație pe telefonul mobil că sunt mai mulți chinezi luați ostatici. O sursă de securitate a declarat pentru Reuters că ostaticii care au știut să recite versete din Coran au fost eliberați, conform BBC.
  • Forțele speciale din Mali au intervenit pentru eliberarea ostaticilor. Jurnaliștii de la televiziunea de stat din Mali susțin că 80 de ostatici au fost deja eliberați. cel puțin trei persoane au fost ucise de teroriști.
  • Air France anunță că 12 membri ai echipajelor de zbor ale companiei au fost eliberați în urma intervenției forțelor speciale.
  • Șase membri ai unui echipaj aparținând companiei Turkish Airline erau în hotel când a început atacul.
  • Un martor susține că este dificil de spus câți teroriști au pătruns în hotel. Cel puțin 5 și cel mult 13 bărbați mascați au intrat în hotel cu o mașină diplomatică, rănind grav 3 agenți de securitate aflați la intrare.
  • Atacul a fost revendicat de un grup afiliat Al Qaida, informaţia a fost publicată pe Twitter şi este în curs de verificare. 
  • Consulatul României a declarat că nici un român nu se află printre ostatici. 
  • Luare de ostatici s-a sfârşit în jurul orei 17.38 ora României. 18 oameni au murit, conform BBC.com.
  •  

Mali se află în vestul Africii
Mali se află în vestul Africii
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net