Teroriștii ISIS au atacat, marți (22 martie) aerportul Zaventem și metroul din Bruxelles. 32 de persoane au murit și alte 320 au fost rănite în urma exploziilor. După atentate, teroriștii au anunțat că pagubele ar fi fost mult mai mari dacă ar fi reușit să își ducă planul la bun sfârșit.


După mai multe investigații, s-a descoperit că aceștia au vrut să atace o centrală nucleară belgiană, potrivit metro.co.uk. În apartamentul percheziționat de polițiștii anti-tero după atentatele din Paris, de la 13 noiembrie 2015, a fost găsit un laptop cu peste 12 ore de filmări de la casa directorului de Cercetare și Dezvoltare a Programului Nuclear Belgian.

Detectivii au descoperit că celula ISIS care îl spiona pe director plănuia să încerce îl răpească ca să obțină accesul în centrala atomică. Autoritățile belgiene nu au dezvăluit numele bărbatului urmărit, „din motive de securitate evidente”.

Bărbații din spatele atentatelor de la Bruxelles, frații Ibrahim și Khalid Bakraoui, ascunseseră camera de filmat în tufișurile de lângă casa directorului. Totuși, numele lor nu erau cunoscute până săptămâna aceasta.

 
 
Loading...