Atacatorul din Kazan a ucis 9 oameni pentru că îl durea capul. 7 copii au murit în atentatul de la şcoală

Ultima actualizare:

    Ilnaz Galiaviev  (19 de ani) a fost  dat pe mâna  justiţiei şi aşteaptă  condamnarea  pentru faptele sale Foto: Profimedia
Ilnaz Galiaviev (19 de ani) a fost dat pe mâna justiţiei şi aşteaptă condamnarea pentru faptele sale Foto: Profimedia

Are inima de gheaţă şi sufletul împietrit! A ucis 7 copii că îl durea capul. Monstrul de 19 ani din Kazan a fost pus oficial sub acuzare. Adolescentul Ilnaz Galiaviev, din Kazan, Republica Autonomă Tatarstan, Rusia, a ucis cu sânge rece şapte copii şi doi adulţi, marţi, în atacul sângeros de la şcoala numărul 175, din Kazan.

Relaxat, zâmbitor pe sub masca de protecţie anti-COVID-19, Ilnaz Galiaviev (19 de ani), din Kazan, s-a prezentat miercuri în faţa instanţei. El a recunoscut că deţinea o armă de foc pe numele lui şi nu le-a oferit anchetatorilor nici un motiv plauzibil pentru faptele sale. Tânărul va fi supus unor investigaţii psihologice şi medicale suplimentare după ce anchetatorii au aflat că a acuzat dureri îngrozitoare de cap în cursul anului trecut.

Îmbrăcat în negru complet, Galiaviev a ascultat tăcut decizia instanţei apoo le-a făcut un semn cu capul gardienilor să îl scoată din sala de judecată pentru că nu are chef să asculte întrebările presei. Până vineri, singurul motiv declarat pentru comiterea atrocităţilor a fost ”o durere cruntă de cap care îl chinuieşte de anul trecut încoace”.


    23 de copii au fost răniţi în atacul  sângeros şi se află încă în spitale Foto: Profimedia
23 de copii au fost răniţi în atacul sângeros şi se află încă în spitale Foto: Profimedia

Procurorul Aleksei Zaika a luat în considerare informaţia furnizată de reprezentanta Comitetului de Investigaţie, Svetlana Petrenko, potrivit căreia Galiaviev a fost diagnosticat anul trecut cu ”o tulburare a creierului” care îl făcea impulsiv, agresiv şi paranoic. Tânărul a fost exmatriculat de la un liceu vocaţional în aprilie după ce a absentat săptămâni întregi şi a lipsit de la examene.

Joi au fost organizate ceremonii de reculegere pentru cei şapte copii ucişi şi pentru profesoara de engleză, de 26 de ani, Elvira Ignatieva. 23 de persoane se aflau vineri internate în spital după ce au supravieţuit măcelului de la şcoala numărul 175 unde învăţau peste 1.000 de copii şi predau aproximativ 60 de profesori. Trei copii se aflau în continuare la terapie intensivă, fiind într-o stare extrem de gravă.


    Au fost organizate ceremonii în memoria celor nouă victime ale măcelului Foto: EPA-EFE
Au fost organizate ceremonii în memoria celor nouă victime ale măcelului Foto: EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin a condamnat dur fapta şi a subliniat că întreaga Rusie este alături de Tatarstan. El a reamintit de măcelul din 2004 de la şcoala din Beslan când au murit 334 de persoane şi 1.000 de copii au fost luaţi ostatici şi a cerut ca regimul armelor şi muniţiei să fie reglementat corespunzător pentru a elmimina riscul unor astfel de tragedii. În 2018, în oraşul din Crimeea, Kerci, 20 de copii de la o şcoală vocaţională au murit după ce instituţia a fost atacată de un adolescent care s-a sinucis după comiterea crimelor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net