Atacul terorist de vineri, 22 iulie, din Munchen, amintește de un alt moment sumbru - de masacrul terorist din timpul Jocurilor Olimpice din 1972.


În dimineața zilei de 5 septembrie 1972, opt membri ai organizației teroriste palestiniene "Black September", au luat cu asalt orașul Munchen și i-au făcut ostatici pe atleții care urmau să participe la competiția sportivă, potrivit DailyMail.co.uk.

Teroriștii i-au bătut și torturat pe ostatici, iar pe unul dintre ei chiar l-au castrat în timp ce colegii săi nu au putut decât să stea și să privească.

joseph_romano.jpg

Joseph Romano
Joseph Romano, unul dintre atleții care au căzut victimele masacrului din timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen din 1972
Foto Getty

Documente și fotografii realizate după atacul terorist din Munchen, orașul care a găzduit desfășurarea Jocurilor Olimpice, arată că poliția germană a ținut ascuns incidentul.

Când imaginile și documentele au fost declasificate, familiile victimelor au fost șocate să afle cruntul adevăr.

În momentul atacului, cinci dintre teroriști au fost împușcați de forțele de securitate în timp ce încercau să fugă, iar ceilalți trei au fost prinși și condamnați la închisoare.

jo_munchen.jpg

jocuri olimpice munchen 1972
11 atleți au fost luați ostatici de membrii organizației teroriste "Black September"
Foto Getty

Așadar, orașul Munchen nu este străin de astfel de atacuri teroriste. În momentul de față, atacatorii nu au fost încă identificați, iar la operațiunea de căutare a acestora participă și polițiști austrieci.

 
 
Loading...