Atacul Rusiei în Siria, intensificat! Islamiștii vor să fugă în Europa

Ultima actualizare:

    Armata intensifică atacul Rusiei în Siriafoto: Hepta
Armata intensifică atacul Rusiei în Siriafoto: Hepta

Atacul Rusiei în Siria a fost intensificat duminică, 4 octombrie, de către Statul Major al armatei ruse. Oficialii se tem că islamiștii s-ar putea retrage spre Europa, motiv pentru care au sporit raidurile aeriene. Declarația Generalului Andrei Kartapolov sugerează faptul că Rusia vizează, exclusiv, taberele teroriștilor.

Acesta a vorbit despre măsurile luate pentru a intensifica atacul Rusiei în Siria, dar și despre faptul că armata colaborează cu sursele americane pentru stabilirea țintelor, în ciuda faptului că președintele Obama a respins poziția Rusiei, care susține că toți cei care se opun regimului de la Damasc sunt teroriști, potrivit Mediafax.

Atacul Rusiei în Siria: Ce spune generalul Kartapolov

Generalul rus Andrei Kartapolov susţine că islamiştii din Siria ar încerca să se refugieze în Europa
Generalul rus Andrei Kartapolov susţine că islamiştii din Siria ar încerca să se refugieze în Europa

Despre atacul Rusiei în Siria, generalul Andrei Kartapolov a declarat că va continua și a motivat această decizie cu argumentul că mercenarii ar încerca să se refugieze în Europa: „Înainte de lansarea bombardamentelor, experți americani ne-au informat că în zonele vizate sunt doar teroriști”, a spus el.

„După începerea raidurilor aeriene, militanții islamiști au intrat în panică și au început să dezerteze. Aproximativ 600 de mercenari și-au părăsit pozițiile și încearcă să fugă în Europa. Astfel, raidurile aeriene nu doar că vor continua, ci se vor și intensifica”, a mai declarat Andrei Kartapolov.

Atacul Rusiei în Siria: Ce spune Barack Obama

În ciuda faptului că atacul Rusiei în Siria este realizat cu ajutorul surselor americane, care ghidează armata rusă spre bombardamentul taberelor de teroriști, președintele Barack Obama susține că nu este de acord cu „punctul de vedere” al Rusiei, care se pare că generalizează întreaga situație, considerând că toți cei care nu acceptă regimul de la Damasc sunt teroriști.

„Problema în Siria este Bashar al-Assad și acțiunile brutale asupra poporului sirian; aceste lucruri trebuie să înceteze”, a declarat oficialul, citat de Mediafax. Nici președintele Vladimir Putin nu s-a lăsat mai prejos, criticându-i pe americani pentru apelul făcut de la tirbuna ONU pentru înlăturarea regimului din Siria.

Atacul Rusiei în Siria, criticat de premierul britanic

David Cameron s-a alăturat și el americanilor în privința efectelor produse de atacul Rusiei în Siria: „Este cât se poate de clar că Rusia nu face distincție între ISIS (Statul Islamic, n.r.) și grupurile legitime ale opoziției siriene și, drept rezultat, îl sprijină de fapt pe măcelarul Al-Assad, îl ajută, și nu face decât să înrăutățească situația”, a declarat premierul, citat de stirileprotv.ro.

„Pe bună dreptate, au fost condamnați (rușii, n.r.) în întreaga lume arabă pentru ceea ce au făcut și cred că lumea arabă are dreptate în această privință, a adăugat Cameron.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net