Cât de mult seamănă atentatul din Berlin cu cel de la Nisa, de Ziua Națională

Ultima actualizare:

    Atentatul de la Berlin seamănă izbitor de mult cu cel de la NisaFoto: AP/Twitter
Atentatul de la Berlin seamănă izbitor de mult cu cel de la NisaFoto: AP/Twitter

Bilanțul atacurilor teroriste pare să nu se mai sfârșească! Luni seara, 19 decembrie, un terorist a intrat în viteză cu un camion de mare tonaj și cu remorcă în Piața de Crăciun din Berlin, cauzând moartea mai multor persoane și rănind cel puțin 50 de oameni.

Autoritățile germane au confirmat că este vorba de un atentat și au pornit pe urmele soferului, care a fugit între timp de la locul crimei. Dacă privim cu atenție contextul atacului  terorist din această seară, observăm că seamănă izbitor de mult cu cel de la Nisa, din Franța, care s-a produs tot într-un spațiu public. Atunci, sute de persoane s-au adunat pentru a vedea spectacolul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naționale a Franței, pe 14 iulie.

Teroristul a intrat în viteză tot cu un camion de mare tonaj direct în mulțimea de oameni, zdrobind sub roțile masivului vehicul numeroase persoane. În urma atacului, 85 de oameni au fost uciși și alte 300 de persoane au fost rănite. La acel moment, teroristul nu a apucat să iasă din camion și a fost împușcat pe loc de polițiștii francezi. La scurt timp, gruparea Stat Islamic a revendicat atacul.

Atât incidentul de la Nisa, cât și cel din Berlin s-au produs seara, când orașele sunt de regulă foarte aglomerate, oamenii ieșind fie de la serviciu, fie la o întâlnire cu prietenii sau familia pentru a se relaxa. Atacurile au fost bine gândite și plasate în locuri foarte populate, unde sunt siguri că pot produce cel puțin zeci de victime.

Atentatul de Nisa s-a dat chiar într-o zi în care Franța celebrează un moment istoric, important atât pentru politica, dar și pentru cultura franceză. Atentatul de la Berlin din această seară s-a produs chiar cu câteva zile înainte de Crăciun, una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini. Târgurile de Crăziun organizate în marile piețe ale orașelor au devenit deja o tradiție pentru europeni în ultimii ani, atrăgând seară de seară mulțimi de oameni de toate vârstele, inclusiv turiști străini. Este locul și momentul perfect pentru producerea unei tragedii.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net