Atacul terorist din Burkina Faso, revendicat de Al-Qaida

Ultima actualizare:

    Atacul din Burkina Faso s-a soldat cu 27 de morțifoto: Twitter
Atacul din Burkina Faso s-a soldat cu 27 de morțifoto: Twitter

Capitala statului Burkina Faso, Ouagadougou, a fost ținta teroriștilor, vineri seară (15 ianuarie). Un comando a lansat atacuri sângeroase asupra unei cafenele și a unui hotel frecventat de occidentali, în urma cărora 27 de persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite.

Două mașini capcană au explodat în zona cafenelei, iar apoi, mai mulți indivizi mascați și înarmați au intrat în clădirea localului, dar și în clădirea hotelului Splendid, aflat în apropiere. Patru dintre atacatori au fost uciși de către autorități, iar ambasadorul Franței în Burkina Faso, Gilles Thibault, a declarat că printre aceștia nu se aflau femei, potrivit Mediafax. Președintele francez Francois Hollande a numit atacul „odios și laș”.

Ulterior, actul terorist a fost revendicat de către gruparea Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), potrivit unui anunț făcut de organizația SITE, specializată în supravegherea rețelelor islamiste.

Pentru moment, naționalitatea victimelor nu a fost precizată, având în vedere faptul că hotelul Splendid era preferat de occidentali. Inițial, teroriștii au luat prizonieri 30 de persoane, pe care le-au eliberat sâmbătă, 16 ianuarie.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net