Trei atacuri sinucigașe în Arabia Saudită. Unul, chiar în oraşul sfânt Medina

Ultima actualizare:

    Moscheea din Medina unde a avut loc unul dintre atacuriFoto: Twitter
Moscheea din Medina unde a avut loc unul dintre atacuriFoto: Twitter

Orașul Medina din Arabia Saudită a fost locul în care un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer, luni, 4 iulie, în apropiere de Moscheea Profetului, locul în care este îngropat profetul Mohamed. În ultimele 24 de ore, în trei orașe din Arabia Saudită au avut loc atentate, în ziua premergătoare sfârșitului Ramadanului.

Un sinucigaș a încercat să pătrundă în moschee și și-a activat încărcătura explozibilă pe care o avea asupra sa în parcarea de la intrarea în lăcașul de cult, informează CNN. Din primele informații, patru persoane au fost ucise, iar una este grav rănită. Atacatorul a vizat forțele de ordine. Medina este al doilea cel mai sfânt loc din lumea islamică, după Mecca.

De asemenea, în estul țării, în orașul Qatif, un alt atacator a încercat să facă prăpăd, dar a eșuat să detoneze încărcătura unde avea de gând și singurul ucis a fost chiar el. Nimeni altcineva nu a fost rănit.

Și în Jeddah, în apropiere de Consulatul american, un sinucigaș a detonat o bombă, dar singurul mort a fost el. Câțiva polițiști au fost răniți.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net