Atentat cu bombă într-o piață din Nigeria! Bilanț tragic: 10 morți, 60 de răniți

Ultima actualizare:

    Atentat cu bombă într-o piață din NigeriaFoto: Twitter
Atentat cu bombă într-o piață din NigeriaFoto: Twitter

Mai mulţi atentatori sinucigaşi au detonat miercuri,17 ianaurie, bombe într-o piaţă aglomerată din oraşul Maiduguri din Nigeria, informează DPA. Primul bilanţ comunicat de autorităţi este de 10 morţi şi 60 de răniţi, potrivit Agerpres.

Unele informații privind atacul sunt contradictorii. În timp ce un comisar de poliție al statului Borno, din nord-estul Nigeriei, unde a avut loc atentatul, a vorbit despre doi atentatori,un oficial al Agenției Naționale pentru Urgențe a declarat că autoarele sunt patru femei. Atentatele din Nigeria prezintă caracteristicile uzuale pentru gruparea teroristă sialmistă Boko Haram, dar până la această pră, nu au fost revenidcate în mod oficial.  Nu ar fi primul astfel de gest venit din partea fundamentaliștilor sunniți. Ei au ucis zeci de mii de oameni în Nigeria pe parcursul anului 2009, iar ONU estimează că aproximativ 2,7 milioane de oameni au fost strămutați din pricina terorismului. 

Secta Boko Haram se foloseşte de inegalităţile sociale şi de resentimentele larg răspândite în ţară pentru a distruge statul. Cei din Boko Haram au o organizare excelentă, sunt dotaţi cu echipamente moderne şi nu au niciun fel de respect pentru dreptul la viaţă:extremistii Boko Haram copleşesc Nigeria cu un val de violenţă extremă. Potrivit Historia, denumirea de Boko Haram provine din limba Haussa. În traducere ar însemna cu aproximaţie “Tot ce e vestic e un păcat”. Mişcarea fondată de Yusuf are însă si un nume oficial, şi anume “Frăţia sunnită pentru înfăptuirea războiului sfânt”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net