Atentat la Barcelona. Cine sunt cei patru suspecţi căutaţi de poliţişti

Ultima actualizare:

    Barcelona a fost lovită joi de teroriştifoto: arhiva personală
Barcelona a fost lovită joi de teroriştifoto: arhiva personală

La o zi distanţă de la cele două atentate teroriste care au lovit Spania, autorătăţile sunt în continuare în alertă şi au motive întemeiate. Atacul din Barcelona a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, care a semănat teroare în Europa în ultimii doi ani. Numărul de atacatori nu este nici acum clar, dar patru dintre ei au fost arestați şi alţi patru sunt încă căutaţi.

Cel puțin 14 oameni au murit și 130 au fost răniți, joi seara, după ce o dubă a intrat în mulțimea aflată în cartierul istoric Las Ramblas, una dintre cele mai aglomerate artere pietonale din Spania, și câteva ore mai târziu o mașină a intrat în oamenii de pe faleza din stațiunea Cambrils.  Printre victime se numără și trei români, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Acesta este al doilea atentat care loveste Spania, după cele care au avut loc în Madrid, în anul 2004, revendicate de o grupare afiliată Al-Qaida.

Atentatul din Barcelona a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, cea a creat isterie în Europa în ultimii doi ani. Patru dintre atacatori au fost arestați, dar numărul lor nu se cunoaşte cu exactitate. 


    Suspecţii sunt patru tineri de origine marocanăfoto: Imagini poliţia spaniolă
Suspecţii sunt patru tineri de origine marocanăfoto: Imagini poliţia spaniolă

Autoritățile spaniole nu au confirmat informaţia potrivit căreia șoferul dubei care a intrat în mulţime a fost ucis de polițiști după atacul din stațiunea Cambrils. Autoritățile au dat însă publicității fotografiile celor patru suspecți care sunt încă liberi. Toți cei patru marocani sunt acuzați că fac parte din celula teroristă care a pus la cale aceste atacuri teroriste. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net