Atentatele de la Bruxelles. Mărturia taximetristului teroriștilor

Ultima actualizare:
 Cei doi bărbați din stanga ar fi atacatorii sinucigași. Cel din dreapta ar fi, încă, liber
Cei doi bărbați din stanga ar fi atacatorii sinucigași. Cel din dreapta ar fi, încă, liber

Noi detalii au ieșit la suprafață cu privire la atentatele ce au zdruncinat inima Europei, marți (22 martie). Aeroportul Zaventem și metroul din Bruxelles au fost ținta teroriștilor ISIS. Informațiile cheie care ar putea duce la soluționarea anchetei vin de la taximetristul care i-a adus pe cei trei suspecți la aeroport.

UPDATE 16.30 Toate stațiile de metrou din Bruxelles vor fi închise începând cu ora locală 19.00 (20.00, ora României), din motive de securitate.

UPDATE 15:22 Noul bilanț anunțat de autoritățile belgiene: 31 de morți și 271 de răniți. Belgia rămâne la nivelul de alertă 4 din 4. 

UPDATE 13:25 Răsturnare de situație! Deși presa belgiană a scris că suspectul principal, Najim Laachraoui, a fost arestat, informația era falsă. Autoritățile belgiene susțin o conferință de presă la ora 14:00 pentru a lămuri situația. 

UPDATE 12: 00 Principalul suspect al atentatelor Najim Laachraoui, a fost arestat, miercuri (23 martie). A fost prins într-o suburbie din Bruxelles.

O televiziune belgiană a publicat o imagine în care îi înfățișază pe cei trei bărbați, principalii suspecți pentru comiterea atentatelor de la Aeroportul Zaventem din Bruxelles. Doi dintre ei s-au aruncat în aer, dar unul ar fi rămas în viață și este căutat de autorități.

După ce le-a văzut fețele la toate televiziunile de știri, taximetristul care i-a adus pe teroriști a contactat autoritățile. Informațiile oferite de acestea au dus la un asalt al poliției, în cartierul unde se crede că locuiau suspecții, potrivit CNN. Forțele de ordine au găsit o centură explozibilă în care erau cuie, produse chimice și un steag ISIS, într-o casă din cartierul Schaerbeek, situat în nord-estul Bruxellesului.


     Cei doi bărbați din stanga ar fi atacatorii sinucigași. Cel din dreapta ar fi, încă, liberFoto: Twitter
Cei doi bărbați din stanga ar fi atacatorii sinucigași. Cel din dreapta ar fi, încă, liberFoto: Twitter

Najim Laachraoui este în libertate

Cel de-al treilea suspect din atentatele de la aeroportul Zaventem este Najim Laachraoui (24 de ani). Laachraoui s-ar fi aflat și în spatele atentatelor de la Paris, care au avut loc pe 13 noiembrie 2015. El ar fi fost unul dintre experții în materie de explozibil. Autoritățile au demonstrat implicarea acestuia după ce au recoltat probele ADN de pe mai multe veste cu explozibil găsite la locurile atentatelor din Paris.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net