Atenţie, nu faceţi sport cu masca pe faţă! Un tânăr a fost la un pas de moarte

Ultima actualizare:

Avertismentul vine din partea medicilor din cadrul Ministerelor Sănătăţii din China şi Marea Britanie. Un tânăr de 26 de ani care a alergat 5 km cu masca pe faţă a ajuns la urgenţe şi era cât pe ce să moară, în Wuhan, provincia Hubei.

Incidentul a avut loc la începutul lunii mai, pe fondul ridicării restricţiilor din provincia chineză Hubei, de unde s-a propagat epidemia care a luat viaţa a peste 300.000 de oameni şi a îmbolnăvit 4,5 milioane. Un plămân i-a colapsat, inima i s-a mutat câţiva centimetri la dreapta din cauza afecţiunii numite pneumotorax.

În aceeaşi categorie a măştilor periculoase pentru sportivi intră şi celebrele N95. Aceste măşti nu permit oxigenarea corespunzătoare a organismului şi pun în pericol viaţa.

Plămânul alergătorului chinez a fost comprimat în proporţie de 90% de un volum mare de aer intrapleural şi a fost salvat cu greu după o intervenţie chirurgicală care a durat patru ore. De altfel, obligativitatea purtării măştilor este doar pentru spaţii închise.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net