Lovitură grea pentru turismul grecesc! În Grecia, a venit un val de infectări cu coronavirus, cu o săptămână înainte de a primi turiști. Asta după ce autoritățile s-au chinuit să țină în frâu numărul cazurilor.


Cu doar o săptămână înainte de a deschide mult așteptatul sezon turistic, Grecia a anunțat că se confruntă cu o creștere a cazurilor de infectare, iar aproape o treime dintre acestea sunt persoane care au venit din străinătate.

Atenție! Val de infectări în Grecia cu coronavirus, cu o săptămână înainte de a primi turiști

Vorbim totuși despre o țară care a reușit să aibă un bun control asupra epidemiei de COVID 19. În patru zile, Grecia a înregistrat 97 de cazuri noi de infectări şi două decese și aproape o treime dintre cele 97 de cazuri sunt persoane venite din străinătate.

De asemenea, între aceste noi cazuri figurează 29 de persoane testate pozitiv în regiunea Xanthi din nord-estul ţării, care înregistrase deja mai multe cazuri de coronavirus în aprilie.

Ministerul de resort a anunţat reluarea publicării bilanţului cotidian privind situaţia COVID-19 în ţară, suspendată săptămâna trecută după ce au fost mai puţin de cinci cazuri zilnic.

Ministru grec: ”Oricine crede că am scăpat de coronavirus greşeşte”

Grecia, țară cu 10,4 milioane de locuitori, a îregistrat, de la începutul pandemiei, 3.049 de cazuri de coronavirus, dintre care 182 s-au soldat cu deces. 

Autorităţile elene şi-au exprimat luni îngrijorarea față de creşterea numărului de cazuri, mai ales că se pregătește dă deschidă porțile pentru turiști.

„Oricine crede că am scăpat de coronavirus greşeşte. Trebuie să fim vigilenţi şi să respectăm măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului”, a avertizat Nikos Hardalias, ministrul pentru protecţia cetăţeanului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

15 iunie, prima zi de turism din Grecia

Din 15 iunie, principalele două aeroporturi, Atena şi Salonic (nord), vor fi autorizate să primească vizitatori din circa 30 de ţări. Cele mai multe sunt din Uniunea Europeană.

Grecia a ridicat treptat măsurile de izolare din 4 mai, după şase săptămâni de restricţii stricte de circulaţie. De două săptămâni barurile şi cafenele s-au redeschis în ţară, dar măsurile de distanţare fizică sunt puţin respectate.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile au fost nevoite să închidă pentru două luni un bar de pe insula Mykonos, din Arhipelagul Cicladelor, unde măsurile de distanţare socială nu au fost respectate.

Proprietarul a fost amendat cu 20.000 de euro.

 

 
 
Loading...