Un clip filmat într-o cabină de probă din Beijing a ajuns viral pe reţelele de socializare din China şi a strânit furia guvernului comunist. Autorităţiile chineze au condamnat compartamentul "anti-socialist" al celor care au realizat clipuri, dar şi al celor câteva milioane care au urmărit clipul.


În filmul de un minut, care a ieşit pe reţelele de socializare marţi (14 iulie) şi a fost urmărit de milioane de oameni, un bărbat cu ochelari şi o femeie fac sex într-un magazin din Beijing al companiei japoneze Uniqlo. 

Imaginile s-au răspândit instant pe site-urile WeChat (varianta chineză a Twitter) şi Weibo (varianta Facebook-ului), iar autorităţile s-au chinuit să ţină pasul cu internauţii. 

Firma japoneză a fost obligată să reacţioneze şi a declarat că: "vrem să reamintim publicului să nu renunţe la normele morale şi să utilizeze cabinele de probă într-un mod corect şi decent". În plus, ei au negat că ar fi fost în spatele clipului, potrivit theguardian.com. 

Doi şefi ai companiilor de internet din China au fost concediaţi ca urmare a răspândirii imaginilor, iar guvernul a lansat o investigaţie pentru a determina exact vinovaţii.

"Clipul vulgar s-a răspândit ca un virus şi a venit în contradicţie cu valorile socialiste. Guvernul va continua să găsească material vulgar online şi să garanteze siguranţa cibernetică", a spus un şef al Administraţiei Cibernetice din China. 

fittingroom_sex_shirt.jpg

Internauţii au creat tricouri cu o scenă din clip
Foto: Weibo

Deşi oficialii au încercat să sublinieze dezgustul internauţilor, realitetea cu totul alta. Zeci de tineri au mers în faţa magazinului miercuri pentru a-şi face selfie-uri. Internauţii s-au amuzat chiar pe tema clipulului şi au creat tricouri speciale cu una dintre scenele din film. 

 
 
Loading...