Fiecare zi de lucru din capitala Coreei de Nord începe cu sunetele unor sirene răspândite în întreg orașul, îndeamnându-i pe cetățeni să mergă la serviciu. O dată la o generație însă, există o perioadă când alarma sună cu o oră mai devreme – la cinci dimineața.


De mai bine de două luni, cetățenii nord-coreeni din Phenian s-au obișnuit să se trezească foarte devreme dimineața, iar seara să se culce târziu, relatează CNN.com. desigur, sunt și zile în care nu mai dorm deloc pentru a maximiza productivitatea în timpul așa-numite „bătălii a celor 70 de zile” – care este în esență un apel național al liderului nord-coreean, Kim Jong-Un.

160504213844-02-ripley-pyongyang-exlarge-169.jpg

coreea de nord kim jong un
De peste două luni, cetățenii nord-coreeni din Phenian nu au avut nicio zi liberă
Foto CNN

Aceste ore istovitoare de muncă sunt necesare pentru a pregăti Phenianul, capitala nord-coreeană, pentru cea mai mare și mai importantă adunare politică, având loc o dată la o generație.

160504213915-05-ripley-pyongyang-exlarge-169.jpg

coreea de nord kim jong un
Nord-coreeni se pregătesc pentru cel mai important eveniment național
Foto CNN

Ultima dată când s-a ținut acest eveniment a fost în anul 1980, în timpul președintelui Kim Il Sung. Cu această ocazie, liderul nord-coreean de atunci l-a numit pe fiul său, Kim Jong-Un, al doilea om important în Partidul Muncitorilor, întărindu-i astfel poziția în stat și numindu-l succesor.

151020193944-north-korea-miliary-ride-pyongyang-ripley-exlarge-169.jpg

coreea de nord kim jong un
Kim Jong-Un dorește să urmeze o direcție de dezvoltare economică și nucleară
Foto CNN

De această dată, există speculația potrivit căreia actualul lider ar dori să se îndepărteze de ideologia tatălui său care se baza doar pe puterea militară. Kim Jong-Un vrea să impună cu această ocazie propriul crez despre dezvoltarea nucleară și economică.

151010170225-14-north-korea-military-parade-exlarge-169.jpg

coreea de nord kim jong un
Ultima adunare politică națională a avut loc în anul 1980, în timpul lui Kim Il Sung
Foto CNN

Hyon Un Mi, care lucrează ca ghid la Arcul de Triumf din Phenian, a mărturisit că nu a avut nicio zi liberă în timpul „bătăliei celor 70 de zile”. În plus, atunci când nu mai are tururi, ea lucrează alături de o echipă la amenajarea Stadionului Kim Il Sung.

„Noi, poporul coreean, credem că liderul nostru, Kim Jong-Un, este precum un tată sau o mamă. De aceea avem încredere în el și facem tot ce putem pentru a construi o țară înfloritoare”, a declarat Hyon.

 

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

 
 
Loading...