Au scăpat cu viaţă din avionul morţii. Povestea celor doi pasageri care au supravieţuit accidentului din Pakistan

Ultima actualizare:

    Aeronava s-a distrus complet la impactul cu cele 18 case din  cartierul Colony
Aeronava s-a distrus complet la impactul cu cele 18 case din cartierul Colony

Vineri, 22 mai 2020, ora 14.39. Avionul Airbus 320, aparţinând Pakistan International Airlines, se prăbuşeşte în apropierea aeroportului Jinnah, de lângă Karachi, Pakistan. 97 de oameni mor pe loc. Doi dintre pasageri supravieţuiesc miraculos.

Inginerul mecanic Mohamad Zubair nu va uita niciodată ziua de 22 mai! A crezut că avionul Airbus 320, cu 91 de pasageri şi 8 membri ai echipajului la bord a intrat într-o zonă de turbulenţe. Câteva secunde mai târziu, avea loc tragedia şi avionul cădea peste 18 case. Zubair stătea pe locul 10C, la jumătatea avionului care a făcut 25.860 de curse şi avea la activ 47.100 de ore de zbor.

Însă el nu a fost singurul supravieţuitor al cursei PK8303, care s-a prăbuşit peste cartierul rezidenţial Colony, din Karachi. Pe locul 1C, în zona business stătea banchetul Zafar Masud, directorul executiv al Băncii din Punjab, care a avut şi el zile şi a putut auzi cu câtă disperare ţipau piloţii anunţând că ambele motoare s-au oprit.

”Avionul a decolat la 13.00 din Lahore şi a început să coboare la 14.30. Piloţii au încercat de trei ori să aterizeze, dar aeronava se smucea violent. La un moment dat, a căzut în gol şi am leşinat. Când am deschis ochii auzeam copii ţipând, vedeam flăcări şi fum şi m-am târât în exteriorul epavei de unde am fost luat de salvatori”, a povestit Zubair, care a fost bucuros că a prins bilete pentru cea de a doua cursă care avea voie să zboare după ridicarea interdicţiei impuse de criza de COVID-19.

Masud, care se afla în apropierea piloţilor, a povestit că i-a auzit strigând: ”Ajutor! Am pierdut ambele motoare! Ne prăbuşim!” şi a fost convins că va pieri. Opt persoane de la sol au fost rănite, majoritatea femei şi copii, dar nimeni nu a murit pentru că toată lumea se afla la rugăciune, în moschee.

Aeronava cu motoare CFM56-5B4 a aparţinut între 2004-2014 China Eastern Airlines şi apoi a intrat în proprietatea PIA. Cutiile negre au fost recuperate şi au confirmat defecţiunile care au dus la tragedie.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net