Americanul Brian Trautman, de 44 de ani, şi soţia lui de origine suedeză, Karin, de, 29 de ani, au fost surprinşi de pandemie în Bahamas. Şi pentru că nu li s-a mai permis să revină în SUA au petrecut 100 de zile pe o insulă pustie cu fiica lor de 9 luni, Sierra.


Căpitanul Brian Trautman colindă pe oceanele planetei de mai bine de 10 ani, la bordul iahtului lui uşor SV Delos. Pentru el şi soţia lui, Karin, ”marea este totul şi evită pe cât posibil să stea mult pe uscat”. Însă la 17 martie, când Bahamas a declarat stare de urgenţă epidemiologică din cauza COVID-19 şi şi-a închis graniţele la 23 martie, Brian şi Karin au fost nevoiţi să se refugieze pe o insulă pustie. Chiar dacă fetiţa lor nu are decât nouă luni, cei doi aventurieri şi-au asumat riscurile şi au trăit bând apă de ploaie şi mâncând ce vâna sau pescuia Brian, care este un bun scufundător. Într-un interviu acordat BBC, Karin a recunoscut că au trecut prin momente grele şi a avut chiar şi un atac de panică până când a realizat că sunt ”izolaţi în paradis”.

bebe_in_bahamas.jpg

Au avut grijă ca fetiţa lor de 9 luni Sierra să nu ducă lipsă de nimic

”Am avut ocazia să stăm izolaţi de restul lumii pe o insulă pustie din Bahamas şi nu am intrat în contact cu nimeni. Vom părăsi insula după ce am stat 100 de zile din cauză că aici se apropie sezonul uraganelor şi în luna iunie e foarte periculos să rămâi în mijlocul oceanului”, a declarat Karin.

Ei nu au dus lipsă de conexiune la internet şi electricitate folosind cu succes panourile solare de pe iaht şi energie eoliană. Karin a trecut peste blocajul psihologic după ce Brian i-a explicat că insula pe care se stabiliseră este la doar trei zile de mers pe mare de cel mai apropiat spital. Au reuşit să transforme jumătate din garderoba lor în pamperşi pentru Sierra şi abia aşteaptă să revină în civilizaţie pentru a-şi face provizii suficiente pentru încă o aventură.

Cei doi aventurieri au primit acceptul autorităţilor din Bahamas de a rămâne pe insulă pe perioada epidemiei care a făcut peste 370.000 de victime la nivel mondial numai după ce au oferit asigurări că nu vor interveni în biodiversitatea acestui paradis exotic.

detaliu2_front.jpg

S-au hrănit cu peşte şi cu vietăţi marine

 

Loading...
Citeste tot despre: