Australia interzice pătrunderea în țară dinspre ocean a oricărui refugiat fără viză

Ultima actualizare:

    Autoritățile australiene interzic accesul dinspre ocean al imigranșilor ilegaliFoto: Getty
Autoritățile australiene interzic accesul dinspre ocean al imigranșilor ilegaliFoto: Getty

Autoritățile australiene au interzis accesul tuturor refugiaților și a celor care caută azil politic și care încearcă să pătrundă dinspre ocean, pe bărci. Prin aceste măsuri, vor să reducă numărul tot mai mare de contrabandiști și criminali care vin ilegal în țară.

Anunțul a fost făcut de premierul Australiei, Malcolm Turabull, care a declarat că era necesară o avertizare „fermă, dar neprovocatoare”, prin care contrabandiștii să fie ținuți la distanță, informează The Independent.

„Asta este o bătălie de voință între australieni, reprezentați de guvern și între găștile de criminali și contrabandiști. Nu ar trebui să subestimați importanța acestei amenințări. Contrabandiștii sunt cei mai răi criminali pe care vi-i puteți imagina și conduc afaceri de miliarde.”

Potrivit acestei legi, toți cei care vor să pătrundă pe teritoriul australian dinspre ocean fără viză, chiar dacă sunt refugiați sau caută azil politic, nu vor mai fi acceptați. în acest moment însă, sunt deja blocați la graniță mai mulți refugiați și nu au decât două variante: fie se întorc în țările de provenință, fie vor trebui să caute un alt stat ca destinație. Ministrul însăcinat cu controlul imigrației, va putea să facă o excepție în privința copiilor, care vor fi ajutați. „Singurul motiv pentru care o putem face și pentru care există acceptul public este pentru că doar noi putem decide asupra propriilor granițe.”

În ultmiii ani, Australia și-a mărit cotele numărului de imigranți de la 13.750, la 18.750 și a fost de acord și cu primirea celor 12.000 de refugiați din Siria și Irak. Aceștia însă continuă să tot vină, iar printre imigranți se întâmplă să pătrundă și infractori.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net