Australia şi Thailanda au anunţat primele decese cauzate de noul virus, în timp ce Luxembrug şi Armenia se confruntă cu primele cazuri de infectare. Un australian, de 78 de ani, fost pasager pe nava de croazieră Diamond Princess a murit duminică, 1 martie, la un spital din Perth, din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus.


Australianul, pasager pe nava Diamond Princess, a fost răpus de noul virus, iar soţia sa, infectată şi ea cu coronavirus, se află în continuare spitalizată în Perth, luptându-se pentru a trăi. 

O altă ţară care a anunţat primul deces cauzat de coronavirus este Thailanda. Un bărbat de 35 de ani, care avea şi febră denga, a murit din cauza Covid-19. Thailanda a înregistrat din ianuarie până acum 42 de cazuri de infectare. 30 de persoane s-au vindecat între timp, iar 11 se află în continuare în spitale, într-o stare stabilă. 

În Irlanda, Luxemburg şi Armenia s-au înregistrat primele cazuri de infectare. În Irlanda, persoana infectată este un bărbat care s-a întors recent dintr-o călătorie din zona de nord a Italiei. Şi persoana infectată din Luxembrug a călătorit în Italia cu puţin timp înainte de a contracta virusul care a făcut deja nu mai puţin de 2879 de victime în China continentală. 

În Armenenia,un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost testat pozitiv pentru coronavirus după ce a călătorit în Iran. 

376 de cazuri noi de infectare în Coreea de Sud

Autorităţile din Coreea de Sud sunt în alertă după ce au fost înregistrate 376 de noi cazuri de infectare, totalul ajungând la 3526. 17 persoane şi-au pierdut viaţa, iar bisericile şi şcolile au fost închise pentru a preveni răspândirea virusului. Unele biserici au apelat la varianta online pentru susţinerea slujbelor şi susţinerea enoriaşilor. 

Iran, cea mai afectată ţară de coronavirus, după China

Un număr de patruzeci şi trei de persoane au murit din cauza coronavirusului în Iran, țară care înregistrează cele mai multe decese după China, iar numărul cazurilor de infecţie a crescut la 593. Ministrul iranian al Sănătăţii a avertizat vineri în legătură cu „o săptămâna foarte dificilă” care urmează în Iran, unde rata de deces în rândul cazurilor confirmate a fost de circa 10%, comparativ cu aproximativ 3% în alte zone infectate. 

 
 
Loading...