Un autocar plin cu turiști s-a răsturnat într-o râpă din Italia, miercuri (22 mai), pe autostrada Siena - Firenze. În el se aflau și cetățeni români.


La bordul autocarului erau 60 de duriști. Șoferul autocarului ar fi pierdut controlul mașinii, ar fi intrat pe contrasens și ar fi distrus un gard de protecție pentru care ferată, după care s-a răsturnat într-o râpă. O persoană a murit şi 37 de oameni au fost răniţi în accident. Autorităţile italiene au anunţat că 33 dintre victime au suferit răni uşoare, în timp ce patru se află în stare gravă, conform observator.tv.

Șoferul a fost arestat

19 dintre victime sunt din Rusia, iar ceilalți pasageri sunt cetățeni din  România, Moldova, Ucraina, Belarus, Armenia, Rusia, Georgia şi Kazahstan. Șoferul autocarului a fost arestat preventiv și va fi cercetat pentru ucidere din culpă. Persoana care şi-a pierdut viaţa era ghidul turistic al grupului, o rusoaică de 41 de ani. Polițiștii italieni au stabilit că șoferul nu consumase alcool, dar poliţia crede că este posibil ca acesta să fi folosit telefonul mobil în timp ce conducea.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: