Avem vaccin pentru coronavirus. Se trece la testarea pe mii de persoane

Ultima actualizare:

    Dozele de vaccin pentru coronavirus ajung abia la voluntari, pentru testare Foto: Digi24
Dozele de vaccin pentru coronavirus ajung abia la voluntari, pentru testare Foto: Digi24

Veste bună! Avem vaccin pentru coronavirus. Acesta a fost dezvoltat de Universitatea Oxford, iar testele pe oameni au dat rezultate. Acum, se poate trece la o testare mai largă, pe mii de voluntari.

Un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford ne-ar putea ajuta să scăpăm de pandemia de coronavirus. Studiile pe oameni au arătat rezultate promițătoare, după ce echipa a descoperit că vaccinul ar putea oferi dublă protecție împotriva virusului.

Probele de sânge prelevate de la voluntari, în studiile din prima etapă, au arătat că serul a stimulat organismul să producă anticorpi și celule T, care joacă un rol central în răspunsul imunitar al organismului, scriu cei de la The Daily Telegraph.

Chiar dacă a început testarea în masă, pe mii de persoane, specialiștii nu pot da o dată exactă când acesta va ajunge să imunizeze întreaga populație.

”Nimeni nu poate da o dată finală. Lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, vaccinul ar putea fi disponibil pe scară largă în jurul lunii septembrie și acesta este tipul de țintă la care vizează ei”, a declarat David Carpenter, președintele Comitetului de Etică în Cercetare Berkshire, care a aprobat procesul de la Oxford.

Potrivit celor de la RFI, dezvoltarea vaccinului este susținută financiar de Guvernul Regatului Unit și de compania farmaceutică AstraZeneca. Încă de luna trecută, vaccinul se afla deja în a treia fază, când vaccinul urma să fie distribuit la mii de voluntari, pentru a fi testat. Compania ar urma să furnizeze aproximativ două miliarde de doze în întreaga lume, dar, deocamdată, nu este cert că vaccinul va funcționa. Companii farmaceutice din întreaga lume încearcă să găsească formula care să ne imunizeze pentru Covid-1, inclusiv ccele românești.

Centrul OncoGen din Timișoara lucrează la vaccinul pentru coronavirus

Centrul OncoGen din Timișoara anunța în luna mai, într-un mesaj pe Facebook, că a semnat un parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pentru a crea un posibil vaccin împotriva coronavirusului. 

Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului Covid-19 va fi administrat intranazal fie sub formă de picături sau prin pulverizare. ”Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri. Cu această ocazie vă anunțăm că Centrul OncoGen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2. Suma se ridica la 3,5 milioane lei și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății, cât și de Guvernul Britanic. Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”, au precizat reprezentanții Centrul OncoGen.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/social/vaccinul-bcg-poate-stopa-coronavirusul-ce-spune-un-cercetator-roman

https://www.click.ro/news/national/oms-spera-ca-vom-avea-un-vaccin-anti-covid-19-abia-peste-un

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net