Avertisment de la OMS: ”Pandemia de coronavirus va merge din rău în mai rău”

Ultima actualizare:

    Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizează asupra unei evoluții tragice a pandemiei de coronavirusfoto: Getty Images
Tedros Adhanom Ghebreyesus avertizează asupra unei evoluții tragice a pandemiei de coronavirusfoto: Getty Images

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a atras atenția asupra unei evoluții tragice a pandemiei de coronavirus, dacă principiile elementare ale distanțării sociale nu sunt respectate. Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că "prea multe ţări merg în direcţia greşită" și le cere guvernanților să comunice clar cu cetățenii.

Lumea nu va reveni la "vechea normalitate într-un viitor previzibil", a estimat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după o zi record cu 230.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, scrie Le Figaro, citat de News.ro.

"Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile numeroaselor guverne şi persoane nu reflectă acest lucru", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, estimând că "prea multe ţări merg în direcţia greşită". 

"Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul oricărui răspuns: încrederea", a adăugat el, fără să le citeze numele. 

Șeful OMS le-a cerut cetățenilor să respecte regulile de distanțare

Şeful OMS a făcut apel încă o dată la guverne să comunice clar cu cetăţenii şi să impună o strategie globală care să vizeze suprimarea transmiterii virusului şi să salveze vieţi, solicitând populaţiilor să urmeze restricţiile: respectarea distanţării, spălatul pe mâini şi purtarea măştii, dar şi izolarea bolnavilor. 

"Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie va merge într-o singură direcţie, din rău în mai rău", a asigurat Ghebreyesus. 

"Vreau să fiu sincer cu voi: nu va fi cale de întoarcere la vechea normalitate într-un viitor previzibil", a subliniat el. 

Citește și:

Spania reintroduce carantina și impune restricții severe! Ce regiune este vizată

12,9 milioane de cazuri diagnosticate în toată lumea

Mai mult de 12.927.000 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate în 196 de ţări şi teritorii de la începutul epidemiei, dintre care 6.905.200 sunt astăzi considerate vindecate.

Pandemia de coronavirus a provocat 569.135 de morţi în lume de când biroul OMS din China a anunţat apariţia unui nou virus la sfârşitul lui decembrie, potrivit unui bilanţ stabilit, luni, ora 11.00 GMT, de AFP din surse oficiale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net