Avertizare pentru românii care vor să meargă la ski în Bulgaria. Ninsori puternice!

Ultima actualizare:

    În Bulgaria a fost emis un cod portocaliu de ninsori puternicefoto: arhiva Click!
În Bulgaria a fost emis un cod portocaliu de ninsori puternicefoto: arhiva Click!

Vești rele pentru românii care și-au programat o sesiune de ski la vecinii bulgari. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează că a fost emis cod portocaliu și galben de ninsori, ceea ce ar putea duce la blocarea unor drumuri.

De asemenea, românii care vor să plece în Grecia sunt avertizați că vor fi furtuni, lapoviță și ninsoare în largul Mării Egee, cei care au planificate deplasări cu feribotul fiind sfătuiți să contacteze în prealabil firmele de transport naval.Potrivit MAE, Institutul de Meteorologie și Hidrologie din Bulgaria a anunțat că vineri și sâmbătă 15 regiuni vor fi afectate de ninsori și vânt puternic.Astfel, a fost emis Cod portocaliu de ninsori și vânt puternic pentru regiunile Sliven și Burgas, cu strat de zăpadă de 10-15 centimetri. De asemenea, este cod galben de ninsoare, cu vânt puternic, în regiunile Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Haskovo, Kârdjali și Yambol. Cod galben pentru vânt puternic a fost emis și pentru regiunile Dobrici și Varna, unde vântul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 20-25 m/s. De asemenea, este Cod galben de ninsori în regiunile Montana, Vrața, Loveci și Gabrovo, unde stratul de zăpadă va atinge 10 centimetri.

E posibil ca unele drumuri să fie închise

Ministerul de Externe le recomandă șoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise din cauza zăpezii sau a vizibilității reduse, în condiții de viscol puternic.

Citește și:

Vacanță de iarnă în Austria sau în Bulgaria? Iată avantaje și dezavantaje

Pentru mai multe informații, MAE sugerează accesarea site-ului www.weather.bg și non-stop de la numărul local de telefon 070013020. Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Bulgaria: +359879440758.

Valuri violente în largul Mării Egee

Pentru românii care vor să călătorească sau tranzitează Grecia, MAE atenționează că Serviciul de Meteorologie local a prognozat, pentru vineri și sâmbătă, furtună, lapoviță și ninsoare, vânt puternic și valuri violente în largul Mării Egee. În aceste condiții, românii care au planificate deplasări cu feribotul sunt sfătuiți să contacteze în prealabil firmele de transport naval.Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 și cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Românii care se confruntă cu o situație de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076, adaugă MAE.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net