Forțele Aeriene Regale din Marea Britanie, aflate sub ordinul NATO, au interceptat marți (17 mai) cinci avioane militare rusești care se apropiau de spațiul aerian al Estoniei pentru a doua oară săptămâna aceasta. Piloții avioanelor rusești nu au răspuns atunci când li s-a cerut să se identifice.


Conform afirmațiilor unui purtător de cuvânt al forțelor aeriene britanice, aeronavele rusești zburau fără un sistem de recunoaștere și nici nu comunicau cu baza de control, relatează DailyMail.co.uk. Vineri (13 mai), avioanele Typhoon ale bazei aeriene estoniene Amari au interceptat alte trei aparate de zbor rusești care se apropiau de Marea Baltică în condiții similare.

De data aceasta, avioanele au fost observate la granițele de nord și de vest ale Estoniei, deasupra Mării Baltice. Avioanele britanice se aflau în misiune de survolare a spațiului aerian baltic la ordinul NATO. Organizația internațională își ajută statele membre care nu au capacitatea de apărare aeriană să își supravegheze granițele.

„Vom continua să securizăm cerul Mării Baltice în numele NATO și aliaților noștri”, a declarat secretarul apărării, Michael Fallon.

 
 
Loading...