Un avion ucrainean s-a prăbușit după decolare la Teheran. Toate cele 176 de persoane aflate la bord au murit

Ultima actualizare:
Echipele de salvare iraniene au fost trimise imediat la locul catastrofei
Echipele de salvare iraniene au fost trimise imediat la locul catastrofei

Tragedie aviatică în Iran! Un avion Boeing 737 aparținând companiei Ukraine Airlines s-a prăbușit cu 176 de persoane la bord, miercuri dimineață (8 ianuarie). Incidentul s-a produs la scurt timp după decolare.

UPDATE Iranul nu va preda cutia neagră a avionului ucrainean Boeing 737-800 către compania producătoare de aeronave, a declarat miercuri șeful Organizaţiei iraniene de Aviaţie Civilă, Ali Abedzadeh, transmite Mediafax.

UPDATE Ucraina a precizat că este prea devreme pentru a comenta cauza prăbuşirii. ”Orice variante înainte concluziilor oficiale reprezintă doar manipulare”, a declarat premierul Oleksiy Honcharuk, răspunzând unei întrebări referitoare la specuaţiile că o rachetă ar fi provocat prăbuşirea avionului, conform News.ro. 

Compania Aerienă Internaţională ucraineană a anunţat că avionul era un  Boeing 737-800 NG, ”construit în 2016 şi livrat direct companiei de producător”. De asemenea, compania a anunţat că avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la câteva minute de la plecarea din Teheran.

UPDATE Cauza producerii accidentului aviatic din Iran, în care au murit 176 de persoane, a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului ianian al Transporturilor, conform Digi 24.

Cine erau pasagerii avionului prăbușit la Teheran

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit dimineață la Teheran.

Iran - 82;

Canada - 63;

Ucraina - 2 + 9 (echipaj);

Suedia - 10;

Afganistan - 4;

Germania - 3;

Regatul Unit - 3.


    Echipele de salvare iraniene au fost trimise imediat la locul catastrofeifoto: EPA EFE
Echipele de salvare iraniene au fost trimise imediat la locul catastrofeifoto: EPA EFE

UPDATE Toţi pasagerii şi membrii echipajului avionului ucrainean care s-a prăbuşit la Teheran au murit. Un reprezentant al Aeroportului Internaţional Imam Khomeini de unde a decolat avionul Boeing 737 a precizat că erau 176 de persoane la bord - 167 de pasageri şi nouă membri ai echipajului.

Cursa Teheran-Kiev a decolat de pe aeroportul internațional Imam Khomeini la ora locală 6:12 dimineața și s-a prăbușit la 8 minute de la decolare.

Avionul s-a prăbușit la o mică distanță de Teheran. Conform primelor informații, aeronava de tip Boeing 737 a avut probleme tehnice. Avionul a fost cumpărat de către Ukraine Airlines în urmă cu doar patru ani, relatează The Guardian

Nu există supraviețuitori

Mai multe echipaje de pompieri și de salvare s-au deplasat la fața locului, însă zona unde s-a prăbușit avionul este încă în flăcări, potrivit sursei citate. 

„Avionul a luat foc, dar am trimis echipe de salvare şi poate vom putea salva câţiva pasageri”, a declarat Pirhossein Koulivand.

Pirhossein Koulivand, șeful serviciilor medicale de urgență iraniene, a declarat că avionul Boeing 737 s-a prăbușit între orașele Parand și Shahriar.

Tragedia vine la câteva ore după ce Iranul a lansat un atac cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani. Ministrul de Externe iranian Javad Zarif a afirmat că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net