Barbara Bush a murit! 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre fosta Primă Doamnă a SUA

Ultima actualizare:

    Barbara Bush (1925-2018)Foto: Guliver / Gettyimages
Barbara Bush (1925-2018)Foto: Guliver / Gettyimages

America este în doliu! Soţia lui George H. W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte american a încetat miercuri din viaţă. Barbara Bush avea 92 de ani. Ultimele zile din viaţă le-a petrecut mai mult prin spitale. În urmă cu trei zile înainte de a trece în nefiinţă ea le-a spus apropiaţilor că refuză să mai urmeze vreun tratament medical. Asta în ciuda faptului că sănătatea ei se şubrezise alarmant.

Barbara Bush s-a născut la 8 iunie 1925, în New York. L-a întâlnit pe George H. W. Bush când avea doar 16 ani. La 18 ani cei doi s-au căsătorit, iar căsnicia lor avea să dureze 73 de ani. Au avut împreună nu mai puţin de şase copii. Doi dintre ei aveau să fie participanţi activi la scrierea istoriei americane contemporane: George W. Bush a fost preşedintele SUA între 2001 şi 2008, iar Jeb Bush a fost guvernatorul statului Florida între 1999 şi 2007. „Draga mea mamă s-a stins din viaţă la 92 de ani... Barbara Bush a fost o Primă Doamnă fabuloasă şi o femeie fără seamăn”, a scris George W. Bush. Barbara Bush a fost prima doamnă a SUA între 1989 şi 1993, o perioadă extrem de importantă pentru istoria României. Soţul ei George Bush Sr. a participat la începutul lunii decembrie în 1989 la întâlnirea de la Ialta, din Crimeea unde a discutat cu Mihail Gorbaciov condiţiile căderii cortinei de fier şi a Zidului Berlinului. Doar două săptămâni mai târziu, regimul Ceauşescu era înlăturat de la putere prin ample manifestări de stradă. Întâlnirea de la Ialta a schimbat definitiv faţa Europei.


    În 1995, alăruti de soţul ei George Bush, al 41-lea preşedinte americanFoto: Guliver / Gettyimages
În 1995, alăruti de soţul ei George Bush, al 41-lea preşedinte americanFoto: Guliver / Gettyimages

Iată 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Prima Doamnă Barbara Bush:

1. L-a cunoscut pe soţul ei când avea doar 16 ani, la o serată dansantă. La vremea aceea George Bush era un ultimul an la Acadamia Phillips din Andover.

2. Conform arborelui generalogic, Barbara Bush este rudă cu cel de al 14-lea preşedinte SUA, Franklin Pierce.

3. În vara anului 1943, Barbara Bush a lucrat într-o fabrică de şuruburi şi piuliţe în Port Chester, NY.

4. În 1969, pe vremea când soţul ei era în Congres, Barbara Bush a intrat în presă ca editorialist la un ziar din Houston.

5. A scris mai multe cărţi pentru copii. Ambele publicaţii sunt realizate din perspectiva narativă a unui căţel dintr-o familie.

6. Barbara Bush s-a ocupat de organizarea petrecerii de burlăcie a unei prietene de familie a preşedintelui american Lyndon Johnson, în 1970.

7. În 2010, a fost invitată la o emisiune de-a lui Larry King şi a spus despre Sarah Palin: „Am stat lângă ea şi mi s-a părut simpatic. Acum e în Alaska şi sper să rămână acolo”.

8. Barbara Bush s-a certat într-o emisiune tv când i s-a spus că e „genul de femeie a anilor ’40, în timp ce soţul ei este din anii ’80”.

9. Pe vremea când George Bush era ambasador în China, Barbara Bush declara pe surse că este convinsă că orice mişcare a lor este spionată de partea chineză.

10. Barbara Bush a fost susţinătoarea egalităţii dintre sexe încă din 1990, însă poziţia ei a fost considerată atunci drept prea rebelă.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net