Bebe urangutan: Sunt eu orfan, dar acum totul e OK!

Ultima actualizare:

    Era tristă  şi înfometatăFoto: AFP
Era tristă şi înfometatăFoto: AFP

Ca în filme ! Un pui de urangutan a fost scăpat din viaţa de iad pe care o ducea într-o casă din Borneo. Când s-a văzut salvată din captivitate, micuţa Fetiţa a ridicat degetul în semn că e în regulă!

Povestea Fetiţei, un pui de urangutan de sex feminin, în vârstă de şapte luni, înduioşează întreaga planetă. Bahiyah, un bărbat de 55 de ani din Borneo (n.r.-a treia insulă ca mărime de pe glob, situată în Asia de Sud-Est, ce aparţine Indoneziei, Malaeziei şi Bruneiului), i-a ucis mama şi a dus-o în casa lui dintr-un sătuc din partea indoneziană a insulei. 

I s-a dat lapte  cu biberonul
I s-a dat lapte cu biberonul

În familia acestuia, Fetiţa a îndurat chinuri îngrozitoare. O ţineau mai mereu flămândă, o băteau şi o închideau într-o magazie murdară, din care nimeni nu scotea dejecţiile. Medicul veterinar Adi Irawan, de 45 de ani, managerul unei echipe internaţionale de ocrotire şi salvare a animalelor, a auzit de la săteni despre calvarul îndurat de bebe urangutan. Vecinii au auzit că bărbatul care îi omorâse mama avea de gând să o crească pe biata Fetiţa cu scopul de a o exploata ca sclavă sexuală. Cazuri de femele de urangutan folosite pentru prostituţie au mai existat în Borneo. De altfel, denumirea acestor primate vine din limba malay vorbită în Borneo şi înseamnă “omul pădurii”.

Când salvatorii au intrat în forţă în magazia în care era închisă de răpitorului ei, pe care l-au  acuzat de deţinere ilegală a unui pui de urangutan, Fetiţa a lăcrimat precum oamenii. Văzându-se eliberată şi mângâiată de o femeie, micuţa vietate a ridicat degetul ca şi când ar fi vrut să spună că totul e OK (n.r.-în regulă, în limba engleză).

Când s-a văzut  în maşină,  s-a întins fericită
Când s-a văzut în maşină, s-a întins fericită

Salvatorii au dus-o la un centru unde este foarte bine îngrijită, i se dă lapte cu biberonul şi este pregătită pentru ca în final să fie eliberată în natură. “Avem 108 urangutani în centrul nostru. Asta înseamnă o mare responsabilitate în termeni de îngrijire şi costuri”,  a spus Karmele Llano Sanchez, directorul Programului Internaţional de Salvare a Animalelor din Indonezia. “Este timpul ca oamenii să înţeleagă că, încălcând legea şi capturând urangutani pentru a-i ţine captivi sau a-i vinde ca animale de casă , nu vor face altceva decât să contribuie la extincţia lor”, a adăugat acesta. 

simeon stalpnicul png

Click! spune

Se spune despre urangutani că sunt cele mai inteligente maimuţe. Ei sunt pe cale de dispariţie din cauza defrişării masive a pădurilor. Circa 50.000 de exemplare mai trăiesc astăzi în Borneo. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net