Belarus invocă o nouă „amenințare de securitate”. O aeronavă Lufthansa, împiedicată să decoleze

Ultima actualizare:

    Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Compania Lufthansa a anunțat luni că o cursă către Frankfurt a fost împiedicată să decoleze de pe aeroportul din Minsk, din cauza unei alerte de securitate invocate de autoritățile locale.

Autoritățile au percheziționat avionul și au făcut din nou controlul pasagerilor, a anunțat un purtător de cuvânt. Toate bagajele au fost date jos și verificate. La bordul avionului erau 46 de pasageri și cinci membri ai echipajului. 

Autoritățile din Belarus au invocat o amenințare teroristă care ar fi fost primită pe adresa de e-mail a aeroportului. La scurt timp după ce compania Lufthansa a anunțat că este împiedicată decolarea zborului său LH1487, aeroportul din Minsk a informat pe contul său de Telegram că au fost luate „toate măsurile necesare” pentru verificarea avionului, iar amenințarea teroristă s-a dovedit a fi falsă, așa încât aeronava poate decola. 

Incidentul apare în plin scandal internațional, în urma gestului Belarusului de a deturna, duminică, un zbor Atena - Vilnius și a-l obliga să aterizeze la Minsk, pentru a aresta un opozant al președintelui Aleksandr Lukașenko aflat la bord. Pretextul a fost și în acest caz o alertă de securitate.

Lituania a interzis deja toate zborurile care tranzitează Belarusul, o decizie care ar putea fi luată și la nivel european. Unii transportatori încep deja să evite spațiul aerian al Belarusului, potrivit digi24.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net