Belgia garantează vaccinul gratuit anti-Covid pentru fiecare cetățean

Ultima actualizare:

    Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus ar putea începe în Europa în ianuarie 2021foto: Shutterstock
Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus ar putea începe în Europa în ianuarie 2021foto: Shutterstock

Veștile bune despre vacinul împotriva noului coronavirus se înmulțesc, iar autoritățile au început deja să-și facă planuri pentru campania de imunizare. Belgienii au anunțat că garantează vaccinul gratuit pentru fiecare cetățean, iar SUA speră că vor reuși să imunizeze 20 de milioane de persoane în decembrie.

După Pfizer / BioNTech săptămâna trecută, societatea de biotehnologie americană Moderna a anunțat luni că vaccinul la care lucrează ar avea o eficacitate de 94,5%. Aceasta înseamnă că riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 a fost redus cu 94,5% între grupul placebo și grupul de testare în cadrul amplului studiu clinic aflat în desfășurare în acest moment în SUA. Altfel spus, 90 dintre participanții din grupul placebo au contractat virusul, față de numai 5 persoane în grupul vaccinat.

Vaccinurile Pfizer / BioNTech și Moderna ar putea fi autorizate în SUA de către Agenția Americană a Medicamentului (FDA) în prima jumătate a lunii decembrie, după cum a declarat luni Moncef Slaoui, directorul științific al operațiunii Warp Speed, care vizează vaccinarea populației americane.

Aceasta ar permite vaccinarea a 20 de milioane de americani începând cu a doua jumătate a lunii decembrie. În total, SUA estimează că, odată ce vor fi autorizate și alte vaccinuri, până la mijlocul lunii aprilie vor reuși să imunizeze întreaga populație.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. SUA au depășit 11 milioane de cazuri de Covid-19

Vaccin gratuit pentru toți cetățenii belgieni

În ceea ce privește continentul european, autoritățile apreciază că vor putea începe campania de imunizare în ianuarie 2021, dacă vaccinurile vor fi autorizate.

Guvernul belgian a anunțat luni că intenționează să imunizeze cel puțin 70% din populația țării, adică 8 milioane de persoane, și a garantat că vaccinul va fi gratuit pentru ”fiecare cetățean”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net