Cel puţin 81 de persoane au murit în urma unor inundaţii şi ploi diluviene care au devastat vestul Germaniei joi, iar autorităţile au anunţat vineri 50 de morţi numai în Renania-Palatinat, una dintre cele mai afectate regiuni de revărsări de ape, relatează AFP.


”Numărul morţilor a crescut la 50, de la 28, joi, în acest land", a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al Renaniei-Palatinat, Timo Haungs.

Salvatori căutau în continuare vineri numeroase persoane despre care nu există veşti. ”Îmi este teamă că vom vedea întreaga amploare a catastrofei abia în zilele următoare”, declara joi cancelarul Angela Merkel, într-o vizită la Washington. Bilanţul ar urma să crească din cauza numărului mare de persoane date în continuare dispărute. În Renania-Palatinat, unde bilanţul a crescut vineri, autorităţile au anunţat că nu au veşti despre 1.300 de persoane. Este vorba despre un număr extrem de mare, care ar putea fi explicat prin multiple perturbări ale reţelei telefonice, un lucru care împiedică contactarea multor locuitori.

inundatii-germania-alunecari-teren.jpg

Imagini apocaliptice în Erftstadt-Blessem, Germania
foto: EPA-EFE

Peste 1.000 de persoane au fost date dispărute numai în regiunea viticolă Neuenahr-Ahrweiler, în landul Renania-Palatinat, a anunţat Poliţia din Koblenz, scrie Reuters. Revărsări bruşte ale unor ape au devastat numeroase oraşe şi sate începând din noaptea de miercuri spre joi şi care s-au soldat cu victime şi în Belgia, unde numeroase persoane au fost evacuate.

Citește și:

VIDEO Imagini apocaliptice cu inundațiile din Germania, soldate cu cel puțin 58 morți. Angela Merkel se declară bulversată

România, între caniculă și furtuni devastatoare. Inundații fără precedent în județul Alba

 
 
Loading...