În Italia sunt 10.590 de persoane contaminate cu Covid-19, cei recuperaţi dar cu simptome sunt 5.838 iar 3.724 se află în izolare la domiciliu, în timp ce persoanele vindecate sunt 1.054, dintre care 41 doar miercuri. Decese sunt 827, cu 196 mai mulţi faţă de ziua precedentă, scrie La Rebubblica.


Autoritățile au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îmbolnăvire. 1.045 de persoane au fost declarate vindecate.

„Am transmis aseară că datele din regiunea Lombardia erau parţiale, iar astăzi avem cifrele actualizate. Numărul ar putea părea ridicat, dar în realitate tendinţa de creştere este din ultimele zile”, a explicat Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.

Decese sunt 827, cu 196 în plus faţă de ziua precedentă, potrivit news.ro.  Bolnavi la Terapie Intensivă sunt 1.028, cu 151 mai mulţi faţă de marţi. 

Giovanni Rezza, director al Departamentului de boli infecţionase de la ISS, a spus că "în ceea ce priveşte întregul genom al virusului, se văd unele mici mutaţii. Nu a devenit mai agresiv". 

Lombardia vrea să treacă la pasul următor: să închidă birourile, transportul în comun, autobuze şi metrou. Doar magazinele alimentare şi farmaciile ar funcţiona, să fie închise baruri şi restaurante dar să fie oprită şi producţia. Premierul Conte se gândeşte: "Explicaţi-mi cu detalii!". 

În timp ce Milano se pregăteşte de blocarea totală a activităţii, modelul Lombardiei ar putea fi extins în toată Italia. În Campania, vor fi închise frizeriile, centrele estetice. În Emilia Romagna - pieţele. 

Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

 
 
Loading...